-

جغرافیای نظامی

مقدمه
جغرافيا در سازمان زندگي بيش از پيش به علوم رياضي وابسته است. در اين مکتب جغرافيا علم مطالعه پراکندگي فضاهاي زندگي و وابستگي هاي مکاني است. در اينجا، مفاهيم مکان و پراکندگي، اساس کار جغرافي دانان مي باشد.
چون جغرافيا به تفاوتهاي موجود به ميان عوامل طبيعي و انساني و نيز روابط انسان و محيط تأکيد و توجه دارد، تحليلهاي ناحيه اي با نگرشهاي مکاني و اکولوژي پياده ميگردد. جغرافياي نظامي که يکي از رشته هاي تخصصي جغرافياست، در جغرافياي ناحيه اي حضور فعال خود را نشان مي دهد و با برخورد عملي با مشکلات، نيازهاي نظامي را در برنامه هاي عملياتي و ستادي به صورت دقيق برطرف مي نمايد و در اجراي طرح هاي عملياتي بصورت بارزي ارائه طريق مي کند.
ايولاکست مي گويد: جغرافيا چه از نظر توصيفي و چه از نظر به اصطلاح طبيعي، با مشخصات اقتصادي، اجتماعي، جمعيتي و سياسي اش مي بايستي از جهت عملي و به عنوان يک قدرت دقيق در چهارچوب اعمالي که دستگاه حکومت براي کنترل تشکيلات مردم قلمرو خود و با جنگ انجام مي دهد، بايد مورد توجه قرار گيرد.
با توجه به تعاريف فوق، نقش جغرافياي نظامي در دفاع عامل و غير عامل بيشتر مشخص مي گردد که وسعت شکل و عمق و ديگر عوامل طبيعي در دفاع نقش خويش را عملي مي سازد و از طرفي عوامل انساني در دفاع عامل تأثير لازم را براي محيط نظامي اعمل مي کند. در اين راستا ايولاکست به تجزيه و تحليلهاي مختلف جغرافيايي که ارتباط نزديکي با عمليات نظامي دارد اشاره مي کند و به نام جغرافيا ستادهاي بزرگ نام مي برد که مي توان از آن به عنوان يک جغرافياي کاربردي نتيجه گرفت. در اين روند، مي توان تعريف نقش و قلمرو جغرافياي نظامي را بدست آورد. جغرافياي نظامي تأثير عوارض جغرافيايي يک منطقه را در حرکات نظامي که در آن منطقه اجرا شده و يا احتمال وقوع آن مي رود، تعيين و در داخل سرزمين يک حکومت مستقل، اثرات آن را نسبت به فعاليت هاي نظامي تشريح مي نمايد.
با توجه به تعريف فوق نقش جغرافياي نظامي در مسائل آفندي و پدافندي ملحوظ تر مي گردد.

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 7 / 7 / 1389برچسب:جغرافیای نظامی, توسط رضا محمدی

کشور ايران بدليل قرار گرفتن بر روی کمربند آلپ- هيماليا (آلپايد)، جزء کشورهای لرزه خيز جهان محسوب شده و همواره در معرض يک تنش دائمی قرار دارد. اين کمربند محل برخورد صفحه اوراسيا با صفحه هند، عربستان و افريقا بوده و 15% کل انرژی آزاد شده توسط زلزله های جهان در طول اين کمربند آزاد می شود.

عامل اصلی اکثر زلزله های ايران، فشاری است از سوی صفحه عربستان به کشور ايران وارد می شود. علت اين فشاربازشدگی دريای سرخ بوده که از اليگوسن پايانی و ميوسن آغازی شروع شده و تا به امروز ادامه دارد. بدليل فشارهای وارد بر کشور ايران، اکثر گسلهای اين سرزمين، از نوع فشاری (معکوس يا راندگی) بوده و فعال يا دارای پتانسيل فعاليت هستنتد. گسلهای فشاری بدليل آنکه انرژی بيشتری را نسبت به ساير گسلها در خود ذخيره کرده و بصورت ناگهانی انرژی ذخيره شده را آزاد می کنند، نسبت به ساير گسلها، دارای خطر لرزه ای بالاتری هستند.




ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 7 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 تأثير آب و هوا در توزيع جمعيت :
   تاثير اقليم بر توزيع جمعيت بصورتي شديد پذيرفته شده است،آب و هوا نه تنها مستثيماً بر ارگانيسم انساني اثر مي گذارد بلکه بطور غير مستقيم از طريق تاثير برخاک نباتات و کشاورزي و حيوانات در پراکندگي اجتماعات بشري نيز موثر واقع ميشود.


تاثير اقليم در نواحي بر توزيع جمعيت  



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

تراکم جمعيت (population density)
   مفهوم تراکم جمعيت که حاکي از رابطه بين تعداد افراد و فضاي تحت اشغال آنها مي باشد، يکي از مفاهيم جغرافياي جمعيت مي باشد که بو سيله جغرافيدانان بکار برده شده است نخستين بار شخصي بنام (هنري دريوري هارنس) در سال 1837 از اصطلاح تراکم جمعيت استفاده کرد.
   از آن پس اصطلاح تراکم جمعيت به عنوان وسيله اي براي ارزيابي افزايش و کاهش ومقايسه تراکمهاي موجود و بالقوه جمعيت و در نهايت بعنوان شاخصي براي مقايسه تراکمهاي مساحتي جمعيت به کار گرفته شد.
نسبت جمعيت ساکن به مناطق قابل کشت



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:تراکم جمعیت و شناخت عوامل جمعیتی, توسط رضا محمدی

آستارا شهری بندری در ساحل غربی دریای خزر و در شمالی‌ترین نقطهٔ استان گیلان و آخرین نقطهٔ مرزی ایران و جمهوری آذربایجان است. آستارا از شرق به دریای خزر، از شمال به آستارای جمهوری آذربایجان، از غرب به استان اردبیل و از جنوب به شهرستان تالش‌ استان گیلان محدود شده‌است. رود آستارا چای آستارای ایران را از آستارای جمهوری آذربایجان جدا می‌سازد. بخش اصلی راه شوسه آستارا-اردبیل تقریبا به موازات این رود و خط مرزی کشیده شده‌است. در منطقه آستارا علاوه بر زبان ترکی آذربایجانی، زبان تالشی نیز رایج است ولی در اثر مهاجرت‌های زیاد از اهمیت آن کاسته شده‌است.

در محل کنونی شهر آستارا در قدیم روستایی به نام دهنه‌کنار وجود داشته که از زمان قاجار گسترش یافته و دیگرگون شده‌است

http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posa/8611/astara-home-az.jpg

 

 

 

 

 

 

 




ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

چابُکسَر یکی از شهرهای استان گیلان در شمال ایران است. این شهر در منتهی‌الیه خاوری استان از شمال به دریای خزر، از شرق به شهرستان رامسر در استان مازندران،از جنوب به رشته کوه البرز و از غرب به کلاچای محدود است.

چابکسر در حد فاصل استان گیلان و استان مازندران در کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا (حداکثر ۱۳۰۰) متر جای گرفته است. به دلیل فاصله کم کوه و دریا منظره‌ای بسیار جالب و کم‌نظیر دارد. در گستره جغرافیایی چابکسر ۴ محصول عمده کشاورزی یعنی برنج، چای، مرکبات و کیوی در کنار همدیگر عمل می‌آیند.

با توجه به خصوصیات جغرافیایی حاکم بر منطقه، یعنی رشته کوه البرز و دریای خزر، چابکسر از نظر جاذبه‌های گردشگری از تنوع ویژه‌ای برخوردار است.

 

ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

کــــلاچـــــای یکی از شهرهای استان گیلان در شمال ایران است.

این شهر با جمعیت حدود 50.000 نفر (برآورد ۱۳۸5خ.) در بخش کلاچایشهرستان رودسر قرار دارد. برنج، چای، مرکبات، کیوی، انواع ماهی‌های استخوانی خزر از محصولات این شهر و باغات مرکبات و مزارع برنج، سواحل زیبا و مجتمع ساحلی نگین شمال از چشم‌اندازهای زیبای این شهر است.

کلاچای از دیر باز بعنوان بازار داد و ستد محصولات کشاورزان منطقه بوده و پنجشنبه بازار کلاچای مهمترین بازار محلی شرق گیلان است که در آن مردم از شهرها و روستاهای مجاور به عرضه و خرید و فروش محصولات خود می‌پردازند. شغل اصلی ساکنان آن کشاورزی و صیادی بوده و محصولات عمده آن برنج، چای و مرکبات و کیوی و انواع ماهی است.

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

رودسر یکی از شهرهای استان گیلان و مرکز شهرستان رودسر است. قومیت مردم رودسر گیلک است که به زبان گیلکی با لهجه بیه پیش (شرق گیلان) تکلم می‌کنند. مذهب مردم رودسر ، شیعه علوی اثنی عشری است .


اين شهرستان به عنوان شرقي ترين شهرستان استان با وسعتيمعادل 1/1331 كيلومتر مربع در كنار درياي خزر واقع شده و فاصله آن تا رشت حدود 72كيلومتر است ازنظر نا همواريها ،از دو قسمت كوهستاني وجلگه اي تشكيل يافته است كهبخش كوهستاني قسمت اعظم وسعت اين شهرستان را در بر گرفته و ناحيه جنوبي شهرستان راشامل مي شود و جزءكوههاي البرز غربي است و به نام اشكور خوانده مي شود .اين كوههاسرچشمه تمام رود هايي است كه به حوضه آبريز درياي خزر در محدوده شهرستان رود سروارد مي شوند ،از قبيل پلرود ،شلمانرود .از مهمترين كوههاي اين قسمت مي توانناتشكوه ،كلمازو،خشت چال و قله معروف سمام (3400متر)را نام برد.
 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

صومعه سرا شهری در ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان رشت است. از شمال به بندر انزلی و رضوانشهر و از جنوب به فومن مرتبط است. محصولات عمده این شهرستان برنج و چای و کرم ابریشم است.


http://www.mahvizan.com/information/Iranshenasi/some%20sara.gif



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 25 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

شهر فومَن یکی از شهرهای استان گیلان است که شهرستان آن از شمال به شهرستان صومعه‌سرا از جنوب و جنوب غربی به خط‌الراس رشته‌کوه‌های البرز که مرز حوزه‌های آبخیز کوهستان مزبور حد طبیعی فومن و طارم است. از شمال غرب به ماسال(طالش) و شرق (رشت) محدود می‌شود. این شهر با موقعیت جلگه‌ای در میان کشتزارها و باغهای اطراف خود محصور می‌باشد.

پرونده:Fuman anahita.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 25 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

بندر اَنزَلی یکی از شهرهای ساحلی دریای خزر و در فاصله 37 کیلومتری شهر رشت مرکز استان گیلان است. بندرانزلی بزرگترین و اولین بندرشمالی ایران ، درحاشیه دریای خزر قرارداشته و از این بندر با نام انزلی بارها درتاریخ یادشده وطی قرون متمادی راه مهم ارتباط اقتصادی با تمدن مشرق و مغرب زمین محسوب می‌شد [۱]

درباره نام بندر انزلی

در دوران سلطنت خاندان پهلوی اسم آن به «بندر پهلوی» تغییر داده شده بود ولی پس از انقلاب ۵۷ اسم دیرین خود -«انزلی» - را بازیافت. روایات متعددی برای نام این شهر وجود دارد از جمله ساکنان قدیمی انزلی روس‌ها بودند که آن را زنزلی نامیده‌اند (به معنی بمان و توقف کن ) بنا بر روایتی فرمانده قشون عرب به منظور استراحت سپاهیانش در این مکان گفت انزل یعنی فرود آیید و در برخی مناطق انزلی را به معنی لنگر گاه و یا دروازه می‌نامند . اما برخی معتقدند دو برادر به نام‌های غازان خان و انزل خان بانیان این شهر بوده‌اند که نام دو بخش شهر انزلی از آنها اقتباس شده‌است.[۲]

 

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 23 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی


تالش نام یکی از تیره‌های آریایی است که سکونت گاه اصلی آن‌ها در البرز غربی از جنوب شرقی جمهوری آذربایجان آغاز شده و تا شمال غربی استان گیلان و استان اردبیل[1] در ایران ادامه دارد.

در استان گیلان زبان خود را حفظ کرده‌اند. منطقه شمالی تالش را ولایت گشتاسفی[۲])تالش گشتاسبی) نامیده می‌شد که امروزه در جمهوری آذربایجان قرار دارد.

http://www.gchto.ir/main/media/naghshe/talesh.gif



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 23 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

بنابه گمانی، تلفظ دقیق این نام رِشت بوده که آن نیز از بن ریسیدن گرفته شده‌است و دلیل این نام گذاری مطرح بودن این شهر در تولید رشته‌های ابریشمی دانسته شده‌است.

همچنین گفته می‌شود در ابتدا رشت به صورت روستایی بزرگ میان یک فضای جنگلی بوده و از آبادی‌های کهن ایران بشمار می‌رفته که نامش در کتاب حدودالعالم به سال ۳۷۲ هجری آمده‌است. در خصوص نام رشت هم نظرات متعددی وجود دارد. از جمله معروف به (بیه) یعنی مصب بین دو رود یا (دارالمرز) یعنی سرزمین پست و گود (جلگه) و یا به نظر علی‌اکبر دهخدا چون ساخت اصلی شهر در سال ۹۰۰ هجری بوده و کلمه رشت در حساب ابجد ۹۰۰ است این نام را انتخاب نمودند. قومیت مردم رشت گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم می‌کنند. مذهب اکثریت مردم شیعه اثنی عشری است ولی تعدادی اقلیت مذهبی از سال‌های بسیار دور در کنار دیگر مردم رشت زندگی می‌کنند.

از دیگر دلایل نام گذاری رشت کلمه «رش» به معنی باران بسیار ریز است. زیرا آب و هوا در این منطقه تقریباً ۸ ماه از سال بارانی است که نوع باران رش بوده و تا ۴ روز در هفته نیز ممکن است ادامه پیدا کند. در این صورت رشت یعنی مکانی که در آنجا باران به صورت مداوم می‌بارد واژه گیلکی «وارش» که به معنی باران است موید این نکته‌است که این واژه مرکب از وا+رش ساخته شده که اصل کلمهٔ مرکب هم پیشوند «وا» معادل «باز» متبادر کنندهٔ «باز باران» یعنی «باران مکرر»است و این در واقع خصوصیت اصلی این شهر است. رشت مرکب از دو پاره واژة رش و ت است. رش همان گونه که آمد باران ریز و مدام است و ت پسوند جای است در زبان پهلوی به گونه‌ای که تشت یا آتشت به معنی آتشدان است. در نتیجه رشت یعنی جایی که در آن باران ریز و مدام می‌بارد.

گذشته

http://www.rasht.ir/Images/Gallery/03_Large.jpg

حال

http://www.ycmoc.com/files/gilan.ir/pages/rasht2.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 25 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

استان گيلان يكي از استان هاي شمال كشور با مساحت 14042 كيلومتر مربع
در 36 درجه و 34 دقيقه تا 38 در جه 27 دقيقه عرض شمالي و 48 درجه و 53 دقيقه
تا 50 درجه و 34 دقيقه طولي شرقي از نصف النهار گرينويچ قرار گرفته است. درازاي
آن از شمال باختري به جنوب خاوري ، 235 كيلومتر و پهناي آن ، از 25 تا 10كيلومتر تغير
مي كند . رشته كوه هاي البرز با ارتفاع متوسط 3000 متر ، همانند ديواري در باختر و
جنوب گيلان كشيده شده است . كمترين فاصله كوه از درياي خزر (در حويق) نزديك به 3
كيلومتر و بيشترين فاصله آن از دريا (در امام زاده هاشم)حدود 50 كيلو متر است . اين
استان ، از شمال به درياي خزر و جمهوري آذربايجان ، از غرب به استان اردبيل ، از جنوب به
استان زنجان و قزوين و از شرق به استان مازندران محدود مي گردد . بر اساس آخرين
تقسيمات كشوري ، استان گيلان داراي 50 شهر ، 43بخش ، 109 دهستان و 2888 آبادي
و جمعيت آن بر اساس سرشماري سال 1385 ، 861/404/2 نفر است .
 

http://anobanini.ir/pic/map/gilan.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 23 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی


 

قلعه رودخان عظیم‌ترین دژ نظامی و حکومتی گیلان

در فاصله 20 کیلومتری جنوب غربی فومن در قسمتی از ارتفاعات پوشیده از درخت شهرستان سرسبز فومن در جنوب غربی استان گیلان، بقایای دژ مستحکم و عظیمی خودنمایی می‌کند که هیبت و صلابت آن هر بیننده‌ای را مسحور و متحیر می‌سازد. این قلعه مهم تاریخی که مدتها مرکز فرمانروایان گیلان بوده است از بزرگترین و با عظمت‌ترین دژهای نظامی گیلان و حتی ایران به شمار می‌آید. مساحت قلعه، بالغ بر 50 هزار مترمربع و در ارتفاع 600 متری در بلندترین نقطه کوه واقع شده است. برخی از صاحب نظران، بنیاد قلعه را به دوره ساسانیان نسبت داده‌اند. قلعه در زمان حکومت سلجوقیان تجدید بنا گردیده و از پایگاههای مبارزاتی اسماعیلیان محسوب می‌شده است. برای رسیدن به قلعه بعد از عبور از شهر فومن و گذشتن از روستاهای گشت، کردمحله، سیاه کش، شمس تالان، گوراب پس، هولس کام، سیدآباد و قلعه رودخان به روستای حیدرآلات می‌رسیم که از این روستا تا محل قلعه حدود 5 کیلومتر فاصله است که در حال حاضر بیشتر مسافت آن در قالب طرح پارک جنگلی سنگ چین و شن‌ریزی شده است

http://img.tebyan.net/big/1387/10/2361953482423952204454132131199921050.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 23 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

اقتصادی- اجتما عی

جمعیت کل استا ن گیلان حدود 6/2 میلیون نفر می باشد. جمعیت حوزه آبخیز حدودأ 2/1 میلیون نفر می با شد . طبق سرشماری سا ل   1375این جمعیت در شهر های اصلی استا ن متمرکز می با شند(نظیر رشت با جمعیت 713،000 نفر، صومعه سرا با جمعیت 137،000 نفر و انزلی با جمعیت 120،000 نفر) در آمد نا خا لص منطقه ای گیلان در سا ل 1379 ، حدود 16،437 میلیارد ریا ل ( برابر با 2 میلیا رد دلار آمریکا) تخمین زده شده است. استا ن گیلان یکی از قطبها ی مهم کشا ورزی به ویژه تولید برنج محسوب می گردد. میزان برنج تولیدی در سا ل 1380-1379 حدودأ 990،000 تن بوده است. منطقه مورد مطا لعه شا مل 6 شهرستا ن رشت،انزلی، صومعه سرا، شفت، فومن و ما سا ل می با شد.

کا ربری اراضی

شکل زیر کا ربری اراضی را درسا ل 1382 در حوزه آبخیز نشا ن می دهد.( مربوط به تصا ویر حوزه آبخیز) مساحت حوزه آبخیز 3،610 کیلو متر مربع است.42%  از این اراضی جنگل،7/26% مزارع و شا لیزار،6/8 % باغ و 8 % شا مل منا طق شهری می با شد.

 

 


نقشه کاربری اراضی حوزه آبخیز تالاب انزلی

%

km2

طبقه بندی

1.3

45.5

استخر- آبگیر

3.3

118.0

تالاب

8.6

311.2

باغ

26.7

962.5 مزارع- شالیزار

42.0

1,513.5 جنگل

3.0

107.7 مرتع

7.1

255.9 اراضی لخت

8.0

292.4 مناطق شهری
100.0 3,606.8 جمع

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:آبخیز داری, توسط رضا محمدی

سا زما ن

سا زما ن حفا ظت محیط زیست مسوول مدیریت تالابها در ایران می با شد. سا زما ن حفا ظت محیط زیست در تهران مسوول اصلی سیا ستگذاری ، وضع قوانین و مقررات، مدیریت پروژه های ملی ، اختصا ص بودجه به دفا تر استا نی وحما یتهای فنی از این د فاتر می باشد. مدیریت تالاب انزلی برعهده اداره کل محیط زیست گیلان( با حدود 300 کا رمند) می با شد که در مرکز استا ن (رشت) واقع است. این اداره کل با اداره های محیط زیست  در شهر های انزلی و صومعه سراجهت حفاظت از تالاب همکا ری می کند. جمعأ 31 محیط با ن در تالاب فعالیت  میکنند.

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

اهداف

آلودگی آب یکی از جدی ترین مسایل زیست محیطی در تالاب انزلی   محسوب می شود و در مدیریت تالاب، کنترل فاضلاب از الویت اول برخوردار است. هدف از مدیریت فاضلاب، بهبود و حفظ کیفیت آب تالاب انزلی در سطح متناسب با اکوسیستم طبیعی آن است. این امر مستلزم مدیریت متعهدانه و موثر در امور مر بوط به فاضلاب می باشد.

مدیریت فاضلابهای خانگی در مناطق شهری

 شرکت آب و فاضلاب گیلان یک هدف کلی دراز مدت را به منظور توسعه مطلوب سیستم تصفیه فاضلاب در تمامی مناطق شهری  مطابق بااستاندارد تخلیه فاضلاب که توسط سازمان حفاظت محیط زیست توصیه شده است، دارد .  با اینحال توسعه سیستم فاضلاب  باید در تمامی شهرها در نظر گرفته شود. این امر مستلزم کوشش بی دریغ و سرمایه گذاری قابل توجهی می باشد. در این مطالعات، الویت مدیریت فاضلاب بر مبنای موارد ذیل می باشد:1- سرویس دهی به مردم 2- کاهش بار آلودگی تالاب و توسعه طرحهای موجود که در ذیل به آنها اشاره شده است:

  • الویت اول: پروژه های در حال اجرا: نخست پروژه های توسعه سیستم تصفیه فاضلاب در رشت و انزلی   و صومعه سرا به اتمام خواهند رسید. این پروژه ها باعث کاهش چشمگیر میزان COD   نیتروژن کل و فسفر کل در تالاب انزلی خواهند شد.
  • الویت دوم: پروژه توسعه سیستم فاضلاب فاضلاب ماسال ( زیرا ماسال در منطقه بالادست منطقه حفاظت شده سیاه کشیم قرار دارد. طرح توسعه فاضلاب فومن و صومعه سرا برای حفاظت منطقه سرخانکل نیز حائز اهمیت می باشند.)
  • الویت سوم:  توسعه سیستم تصفیه فاضلاب شفت و خمام.
  • سپس  طرح سیستم تصفیه فاضلاب سنگر و تولم به اجرا در خواهند آمد.

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:طرح مدیریت فاضلابها, توسط رضا محمدی

کمربند زرد - کیو ۹

ردیف

واژه

معنی

۱

تاتامی

تشک مخصوص جودو

۲

ری

تعظیم(به حالت ایستاده و یا نشسته)

۳

سن سی

مربی - استاد

۴

سن سی نی ری

تعظیم به طرف استاد

۵

سیزا

نشستن

۶

کریتس

برخاستن - بلند شدن

۷

اوکمی

افت ایمن

۸

مائه اکمی

افت به جلو

۹

اوشیرو اکمی

افت به عقب

۱۰

یوکو اکمی

افت به طرفین - افت به پهلو

۱۱

مای ماواری اکمی

غلتیدن - سقوط بصورت غلتیدن

کمربند زرد - کیو ۸

ردیف

واژه

معنی

۱

شومن ری

تعظیم به طرف مقابل

۲

یامه/ماته

تمام کنید-دست نگه دارید

۳

هاجیمه

شروع کنید

۴

میگی

راست

۵

هیداری

چپ

۶

کیو

شاگرد

۷

کوزوشی

برهم زدن تعادل حریف

۸

هاپونو کوزوشی

برهم زدن تعادل حریف در ۸ جهت

۹

جودوگی

لباس جودو

۱۰

دوجو

سالن جودو

۱۱

اوتاگای ری

احترام به یکدیگر

۱۲

آیسکوداچی

خبر دار

کمربند سبز - کیو ۷

ردیف

واژه

معنی

۱

مان مائه

به طرف جلو

۲

مائو شیرو

به طرف عقب

۳

هیداری مای سین

به طرف چپ

۴

میگی مای سین

به طرف راست

۵

میگی مان مائه

به طرف جلو و زاویه راست

۶

هیداری مان ئمائه

به طرف جلو و زاویه چپ

۷

میگی مائو شیرو

به طرف عقب و زاویه راست

۸

هیداری مائو شیرو

به طرف عقب و زاویه چپ

۹

شی ذن هون تای

حالت اصلی طبیعی ایستادن

۱۰

جی-گون هون تای

حالت اصلی ایستادن تدافعی

۱۱

جودو

روش ملایمت

۱۲

جودوکا

هنرجوی جودو

کمربند سبز - کیو ۶

ردیف

واژه

معنی

۱

شین تای

حرکت به جلو ، عقب و پهلوها

۲

تای ساباکی

تغییر جهت دادن

۳

مای ساباکی

تغییر جهت با بردن پا به پهلو

۴

اوشیرو ساباکی

تغییر جهت با بردن پا به عقب

۵

مای ماواری ساباکی

تغییر جهت با چرخش پا به جلو

۶

اوشیرو ماواری ساباکی

تغییر جهت با چرخش به عقب

۷

آیومی آشی

راه رفتن معمولی به جلو و عقب

۸

تسوکی آشی

حرکت با جلو بردن یک پا و قرار

گرفتن پای دیگر در پشت

۹

اوکه

دریافت کننده فن

۱۰

توری

مجری فن

کمربند بنفش - کیو ۵

ردیف

واژه

معنی

۱

اوچی کومی

نفوذ به درون بدن حریف همرا با ب

رهم زدن تعادل حریف

۲

رندوری

تمرین آزاد

۳

مکسو

نگریستن به خویشتن(تمرکز)

۴

کایته

عوض کنید-بر عکس

۵

کاتا

فرم

۶

ناگه وازا

تکنیکهای پرتابی

۷

گهتامه وازا-نه وازا

تکنیکهای گلاویزی

۸

آتمی وازا

تکنیکهای ضربه ای

۹

تاچی وازا

تکنیکهای ایستادن

۱۰

سوتمی وازا

تکنیکهای از پشت

۱۱

ماسوتمی وازا

تکنیکهای خوابیده به پشت

۱۲

یوکو سوتمی وازا

تکنیکهای خوابیده به پهلو

۱۳

ته وازا

تکنیکهاد دست

۱۴

کوشی وازا

تکنیکهای مفصل رانی یا پا

۱۵

آشی وازا

تکنیکهای پا یا ساق پا

 

ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

جودوی کودوکان از شیوه های مبارزه در دوره فئودالی در ژاپن برای ما به یادگار مانده است و در سال 1882 میلادی توسط دکتر جیگارو کانو بینانگذاری شد. در واقع جودو مدل ارتقا یافته ورزش رزمی و باستانی جوجیتشو میباشد. دکتر کانو(رئیس دانشگاه توکیو) فرمهای باستانی را مورد مطالعه قرار داد و با یکپارچه سازی بهترین تکنیکهای آنها، ورزش جودو را ابداع کرد.

جودو در سال  1964 در بازیهای المپیک پذیرفته شد و هم اکنون میلیونها نفر در سراسر جهان به تمرین این ورزش می پردازند. داشتن تناسب اندام، افزایش اعتماد به نفس، شرکت در مسابقات رسمی و ... از دلایل اصلی پرداختن مردم به جودو می باشند. اما بیشتر مردم فقط بخاطر مفرح بودن جودو آنرا انتخاب می کنند.

http://www.nd.edu/~judo/ijflink.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20008.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20133.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20143.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20162.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20238.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20208.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20255.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20256.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20301.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20308.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20353.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20357.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20359.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20403.jpg

http://community.eju.net/judofriends/sites/default/files/Judo%20Playa%20462.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

نمونه فنون ترکیبی


در ادامه چند نمونه تصویری از 7 فن ترکیبی رو مشاهده خواهید کرد:

 

Renraku-Waza و Renzoku-Waza

حمله اولیه: واکنش حریف:   حمله دوم:

هیزا گوروما

مسدود کردن
hiza-guruma to o-soto-gari

او سوتو گاری

هیزا گوروما

قدم برداشتن به جلو
hiza-guruma to tai-otoshi

تای اوتوشی

او اوچی گاری

مسدود کردن
tai-sabaki to uchi-mata

اوچی ماتا

اوچی ماتا

مسدود / مقاومت کردن
uchi-mata to hikomi-gaeshi

هیکومی گائشی

ایپون سئوی ناگه

مسدود کردن

کو اوچی گاری

ایپون سئوی ناگه

مسدود / مقاومت کردن

کاتا گوروما

ایپون سئوی ناگه

مسدود کردن
کو اوچی گاکه
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

نمونه فنون بدل


در ادامه چند نمونه تصویری از 7 ضدحمله در جودو نمایش داده شده است:

 

 

(ضدحمله) Kaeshi-Waza

حمله حریف:

 

ضدحمله:

او سوتو گاری

o-soto-gari to ipon-seoi-nage

ایپون سئوی ناگه

او اوچی گاری

o-uchi-gari to ko-uchi-gari

کو اوچی گاری

کوشی گوروما

koshi-guruma to ura-nage

اورا ناگه

تای اوتوشی

tai-sabaki to ko-soto-gari

کو سوتو گاری

تای اوتوشی

کو سوتو گاری

کو اوچی گاری

هارای تسوری کومی آشی

او اوچی گاری

موروته سئوی ناگه

ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

مراحل یک فن پرتابی



تاچی-وازا (فنون سرپا) به چهار مرحله تقسیم میشوند.

 


او گوشی         



کوزوشی: بر هم زدن تعادل

 

برهم زدن تعادل با کشیدن یا هل دادن حریف با دست، اساسی ترین قسمت یک پرتاب میباشد. و هدف، قرار دادن حریف در وضعیتی است که پرت کردن او راحتتر شود. جهت برهم زدن تعادل، بستگی به فن مورد نظر دارد. برای اینکه حریف روی پاشنه یا پنجه پا قرار گیرد باید فشار مناسب در جهت مورد نظر به او وارد شود. و برای اینکار باید نیرویی که دستها وارد میکنند انفجاری باشه(با سرعت و قدرت بالا) چون باید بر نیروی مقاومتی حریف غلبه کند. در زیر جهتهای کوزوشی نشان داده شده:





 
تسوکوری : قرار گرفتن در موقعیت پرتاب (tsukuri)


بدن حرکت کرده و در ایده آل ترین محل ممکن که تاثیر یک تکنیک رو به حداکثر میرسونه قرار میگیرد. دستها، پاها و قسمت میانی بدن(شکم و پست) به نسب منقبض شده و درعین حالی که بدن کاملا ثابت و استوار است برای بلند کردن، چرخیدن و ... آماده میباشد. پرتاب کردن باید خیلی سریع صورت بگیره در غیر این صورت حریف فرصت کرده تا تعادل خود به دست آورد. زمان بین برهم زدن تعادل و پرتاب کردن باید تا جای ممکن کوتاه باشد. 

 

 

کاکه:  نکنیک پرتابی

اکنون موقع پرتاب کردن میباشد که هدف اصلی است. این حرکت باید خیلی سریع و قوی (انفجاری) باشه. در این  مرحله به تناسب نوع فن از اصل اهرم کردن استفاده میشود. و اکثرا "پا" نقش اساسی رو ایفا میکنه.

 








کامل کردن پرتاب

 

یک حرکت انفجاری از دستها که یک پرتاب کامل و موفق رو به همراه میآورد. و از طرفی باعث افزایش سرعت فن میشه.




ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی


 

 

 

 

نام و نام خانوادگي :  بهمن رمضاني گورابی    

آخرين مدرك تحصيلي دانشگاهي: دكتري تخصصي جغرافياي طبيعي     

 مرتبه علمي : دانشیار پايه 22

عضو هیئت علمی گروه جغرافياي طبيعي  دانشگاه آزاد اسلامي  واحد رشت

         



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

یخچال های طبیعی

   1-   اشکال و ابعاد

یخچال های طبیعی همراه با برف موجود در سطح زمین و نیز یخ های شناور در دریاها ، نمایشگر قسمت جامد آبکره اند . یخچال ها توده های عظیمی از یخ اند که قسمت اعظمشان از یخ شدن برف ها بوجود آمده .

هر چند یخچال های طبیعی از نظر ابعاد بسیار متفاوتند ولی معمولاً ابعاد بسیار بزرگی ندارند . مثلاً در بین بیش از یک هزار یخچال طبیعی که در آمریکا وجود دارد ، حجم تعداد کمی از آنها از 50 کیلومتر مکعب تجاوز می کند ولی به عنوان مثال می توان از یکی از یخچال های آلاسکا نام برد که بیش از 80 کیلومتر طول و تفاوت بین 5 تا 8 کیلومتر عرض دارد .

یخ رود Franz Josef در نیوزلند

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:یخچالهای طبیعی, توسط رضا محمدی

نام

بعضی معتقدند ریشه این نام اوستایی است. در زبان اوستایی زاگر Za-G'R' به معنای کوه بزرگ است. اما نظری که بیشتر مورد تایید است این است که این کلمه از نام مهاجران هند واروپایی ساکن در این منطقه معروف به زاگارثی/ساگارتی (Zagarthians/Sagarthians) گرفته شده. نام قدیمی این رشته‌کوه در زبان فارسی «پاطاق» و پیش از آن «کهستان» (در عربی «جبال») و «پهله» بود.

واژه «زاگرس» یا «زاگروس» از بیش از هشت دهه پیش و از اواخر دوره قاجار از طریق ترجمه آثار نویسندگان اروپایی (و بعضا از زبان یونانی) وارد زبان فارسی شده و سپس بر روی نقشه ایران نیز گذاشته شد. ظاهراً حسن پیرنیا اولین کسی است که واژه زاگرس را در حاشیه صفحه ۲ کتاب خود بنام « تاریخ ایران از آغاز تا انقراض ساسانیان» آورده است. او خود تاکید نموده که اروپایی ها چنین (یعنی زاگرس) نامند.

بعد از نوشته پیرنیا بارها به اشتباه از زاگرس به نام کوه یا دره نامبرده شد که برداشت نادرستی است زیرا واژه زاگرس بخش گسترده‌ای از شمال غربی تا جنوب شرقی ایران را با بیش از ۲۴۰ نام از رشته کوه، دشت، دره، رود و شهر و بخش و روستا در استان‌های آذربایجان، کردستان، کرمانشاهان و اصفهان و خوزستان و بالاخره لرستان را شامل می‌شود.

واژه زاگرس در هیچ یک از کتابهای تاریخی و جغرافیایی یا مسالک و الممالک و نوشته‌های دوره اسلامی نوشته نشده است. در لغت‌نامه دهخدا یا دایرة‌المعارف مصاحب نیز نکته‌ای مهم و اساسی در باره ریشه و اصل واژه زاگرس بیان نشده است.

سلسله کوههای زاگرس



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

جغرافياي شهري چيست؟

تعاريف مختلفي در رابطه با جغرافياي شهري بيان شده است كه به ذكر چند مورد از آنها مي‌پردازيم:
1- جغرافياي شهري روي نظام فضايي و موقع شهر تأكيد دارد و نظير ساير شاخه‌هاي علم جغرافيا، علل پراكندگي مكان‌هاي شهري، تشابهات و تناقضات اجتماعي- اقتصادي ميان آنها را در ارتباط با شرايط مكاني مطالعه مي‌كند.
بر اساس تعريف فوق، جغرافياي شهري موارد زير را تأكيد مي‌نمايد:
-نظام داخلي شهرها و ماهيت الگوها به ويژه كاربري زمين و حوزه‌هاي اجتماعي در شهرها.
-بررسي روند اين الگوها و شكل‌گيري آنها در طول زمان

2-  جغرافياي شهري درباره الگوهاي فضايي پديده‌هاي شهري، از نظر پراكندگي فضايي و نيز تأثير متقابل فضايي آنها مطالعه كرده و همچنين روندها را در داخل شهرها بررسي مي‌كند. 
3-  جغرافياي شهري، مطالعه جغرافيايي از شهرنشيني و حوزه‌هاي شهري است. در واقع، در جغرافياي شهري، در يك طرف جغرافياي سيستماتيك (نظام يافته) و در سمت ديگر جغرافياي ناحيه‌اي قرار مي‌گيرد. پايگاه جغرافياي شهري ميان اين دو شاخه اصلي جغرافيا قرار دارد. 
جنبه‌هاي فضايي توسعه شهري از دو ديدگاه بررسي مي‌شود:
الف- درون شهري:
در اين قسمت، شهر به عنوان يك پديده مجزا و منفك در سيستم سكونتگاهي مطالعه مي‌شود كه مباحثي مثل: كيفيت كاربري زمين، مورفولوژي شهري و كاركرد شهر از آن جمله است.
ب- برون شهري يا تأثيرات متقابل فضايي يك حوزه شهري در حوزه شهري ديگر:
در اينجا تأثيرات مادر شهرهاي جهاني در مادر شهرهاي ملي، ناحيه‌اي و تأثيرات شهر مسلط به ساير شهرها و نواحي كشور و وابستگي فضايي شهر و ناحيه مورد بررسي قرار مي‌گيرد. 
مفهوم پراكندگي فضايي در جغرافياي شهري:
مفهوم آن شكل‌گيري پديده‌هاي شهري در سطوح خطي، شبكه‌اي، سطحي و نظاير آن مي‌باشد و در آن تأثير متقابل فضايي، آمد و شد روزانه از محل كار به مركز خريد، جابجايي محله مسكوني و مسكن در داخل شهرها و موضوعاتي از اين قبيل بررسي مي‌شود.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:جغرافیای شهری, توسط رضا محمدی

منظور از«گرم شدن زمين» افزايش ميانگين دماي زمين است. «تغيير آب و هوا» در اثر اين افزايش دما به وجود مي‌آيد. گرم شدن زمين موجب تغيير الگوي بارش، افزايش سطح آب درياهاي آزاد و كاهش سطح آب درياچه‌ها و تاثيرات وسيع بر گياهان، حيات وحش و انسانها مي‌شود.

اثر گلخانه اي چيست؟ گازهاي گلخانه اي چه گازهايي هستند؟

به مجموعه‌اي از گازها كه مقداري از انرژي خورشيد را در جو زمين نگه مي‌دارندو باعث گرم شدن جو مي‌شوند‍‍، گازهاي گلخانه‌اي مي‌گويند. بخار آب(H2O)، دي اكسيدنيتروژن (NO2)، دي اكسيدكربن (CO2) و متان (CH4) گازهاي گلخانه‌اي اصلي هستند. اگر اين گازها در جو نبودند، انرژي گرمايي خورشيد مجددا به فضا بر مي‌گشت و به اين ترتيب هواي زمين ۳۳ درجه سانتيگراد سردتر از الان مي‌شد. اثر گلخانه‌اي به افزايش دماي كره زمين در اثر وجود گازهاي گلخانه‌اي در جو زمين گفته مي‌شود.

آيا مي دانيد چرا به اين گازها، گازها‌ي‌ گلخانه‌اي مي‌گوييم؟

آيا شما تا حالا يك گلخانه ديده ايد؟
گلخانه يك اتاق شيشه‌اي است كه نور خورشيد از شيشه‌هاي آن به داخل مي‌تابد و هواي گلخانه را گرم مي‌كند. اما شيشه‌هاي گلخانه اجازه نمي‌دهند كه اين هواي گرم از گلخانه خارج‌شود.

جو يا هوايي كه در اطراف ماست، شبيه يك گلخانه است. گازهاي گلخانه‌اي در جو درست مثل شيشه‌هاي گلخانه عمل مي‌كنند. نور خورشيد پس از عبور از لايه‌هاي گازهاي گلخانه‌اي وارد جو زمين مي‌شود. زماني كه نور خورشيد به سطح زمين مي‌رسد، مقداري از انرژي گرمايي آن توسط خاك، آب و ساير موجودات جذب مي‌شود. مقداري هم در جو زمين مي‌ماند و باقيمانده آن به فضا برمي‌گردد. اگر مقدار گازهاي گلخانه‌اي در جو از حد طبيعي آن بالاتر باشد، انرژي كمتري به فضا برمي‌گردد، در نتيجه جو زمين گرم تر مي‌شود و به دنبال آن دماي كره زمين بالا مي‌رود.

اثر گلخانه‌اي، كره زمين را به اندازه‌اي گرم نگه مي دارد كه ما انسان ها بتوانيم بر روي آن زندگي كنيم. اما اگر اثر گلخانه اي شدت يابد، ممكن است دماي زمين به قدري زياد شود كه ما و بقيه گياهان و جانوران نتوانيم گرماي آن را تحمل كنيم.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:گرم شدن زمین, توسط رضا محمدی

 

آشنایی با جغرافیای جامع و تخصص‌های گوناگون آن نقش مهمی را در ارائه یك كار مطلوب زیربنایی و تحقیقاتی برعهده می‌تواند داشته باشد، از جمله:

جغرافیای ریاضی، دانستن موقع جغرافیایی، عرض منطقه، ارتفاع آفتاب، طول سایه و تغییرات آن در سال به معمار این امكان را می‌دهد كه ساخته‌اش در زمستان از حداكثر تابش خورشید برخوردار و تابستان به عكس باشد. بدین ‌وسیله صرفه‌جویی حداقل 50 درصد انرژی را خواهد داشت و آشنایی با آثار گذشتگان و تجربه آنها می‌تواند آنرا تا 80 و 90 درصد نیز برساند.

 جغرافیای طبیعی، آشنایی با طبیعت منطقه به خصوص عوامل آب و هوایی چون؛ باران و درجه حرارت و رطوبت و باد و تغییرات فاحش سالانه و دوره‌های طولانی چند ده ساله و صدساله معمار را به كارگیری نوع مصالح و جهت ساختمان و تعبیه در و پنجره و ایوان وسقف و غیره كمك خواهد كرد.

جغرافیای انسانی، آشنایی با تحولاتی كه آدمی بر چهره طبیعت به وجود آورده مانند راه‌ها، شهرها، مراكز جمعیت، زمینهای كشاورزی، سد و غیره در كارهای شهرسازی، ساختمانهای عمومی، خیابانها، باغهای ملی، مددكار طراح خواهد بود. گرچه فقط در ساختمانهای مهم و شهرسازی تا حدی به این نكات توجه می‌شود. آن هم فقط براساس آمارهای موجود از مؤسسات مختلف و متفرق و با صرف وقت و هزینۀ زیاد، با وجود این ما اغلب به هنگام بارندگی های شدید، گرماهای تابستان و زمستان های سخت و یخبندان های معابر... صرف ‌نظر از تحمل هزینه‌های گزاف با دشواری و عدم آسایش روبرو هستیم. در حالیكه با كسب اطلاعات جامع از جغرافیای منطقه و آمیختن آن با هنر معماری از قبل تمام آنها قابل پیشگیری می‌باشند.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

فضای سبز شهری، بخــشی از فــضای باز شهری است كه عرصه های طبیعی یا اغلب مصنوعی آن، زیر پوشش درختان، درختچه ها، بوته ها، گلها، چمنها و سایر گیاهانی است كه بر اساس نظارت و مدیریت انسان، با در نظر گرفتن ضوابط، قوانین و تخصص های مرتبط با آن، برای بهبود شرایط زیستی، زیستگاهی و رفاهی شهروندان و مراكز جمعیتی غیر روستایی، حفظ و نگهداری یا احداث می شوند.از دیدگاه شهرسازی، فضای سبز شهری عبارت است از بخشی از سیمای شهر كه از انواع گیا هان تشكیل یافته است. در صورتی كه از فضا های آزاد شهری كه متضاد فضا های ساخته یا ساخت فیزیكی شهر است، صحبت كنیم در این صورت فضا های بالقوه جهت توسعه فضای سبز شهری مطرح می شود.به طور كلی فضای سبز برخلاف معنایی كه ممكن است در ذهن ایجاد كند، تنها محل دارای درخت و گیاه نیست، بلكه نماد و سمبلی از تفكرات فرهنگی و اجتماعی یك جامعه است. مكان ظهور فضای سبز تنها پارك ها را در بر نمی گیرد، بلكه باغ ها، باغچه های خصوصی، نوار سبز حاشیه شهر ها و حتی خیابان ها و گورستان ها را نیز شامل می شود. همین طور فضای سبز، اماكن فرهنگی (كتابخانه، تئاتر و )، اماكن مذهبی، محلی برای انواع بازیها و ورزش های مختلف، محلی برای الهام گرفتن از طبیعت جهت سرودن شعر، نقاشی، عكاسی و را نیز شامل می شود.ضروری است قبل از هر اقدامی درباره فضای سبز شهری، شرایط خاص آب و هوایی كشور را در انتخاب گونه های مناسب به طوری كه همگام با طبیعت باشد مورد توجه قرار داد و شرایط محیطی و اقلیمی را نیز شناسایی كرد.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:فضای سبز شهری, توسط رضا محمدی

منبع : پایگاه داده های علوم زمین

آقاي سيد مهرزاد کشفي - کوير لوت- استان: کرمان شهرستان: شهداد

نيما اسماعيل پور ليالستاني- عنوان عکس: جزيره سرگردان
   موقعيت: جزيره سرگردان در قسمت جنوبي اين درياچه نمک آران و بيدگل واقع شده است

مسعود عنايت - عنوان عکس: زمين لغزش سنگي ميگون

اختاي پيامي- عنوان عکس: هوازدگي و حفرات که سنگ را به شکل يک جمجمه در آورده
تهران- منطقه ورديج

رضا عسگري- بازالتهاي منشوري- در فاصله حدود 15 کيلومتري روستاي فديهه

الهام ناهيدي فر- نمايي از دهانه هاي بسته وپوشيده از نمک گلفشان اينچه

عارفه يزداني - گسلش عادي در سنگهاي نئوژن ،‌اتوبان تبریز-زنجان

ندا قاضي پور - چين خوردگي در مرمر - استان: مرکزي شهرستان: محلات

مرتضي طاهرپورخليل آباد - چين خوردگي نامتقارن- خراسان رضوي-درگز

طاهر فرهادي نژاد - فرسايش در سازند اميران - لرستان : ملک آباد

جاده آببر به منجيل

ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

سبخا (sebkha)

(′seb·kə)

سبخا:
   يكي از محيط هاي تشكيل نمكهاي تبخيري است و شامل سبخاهاي قاره اي و سبخاهاي ساحلي مي باشد . سبخاهايي كه در كنار دريا قرار دارند يا از آب دريا و يا از آبهاي زيرزميني تغذيه مي گردند و شامل لاگونهاي بسته ساحلي مي باشند . درياچه هاي ساحلي و لاگون هاي محصور در خشكي كه توسط كانال باريكي با دريا مرتبط است از اين سبخاها محسوب مي شود كه كاملاً خشك شده اند و يا در فصول خشك با جهش آب دريا به درون آن تغذيه مي شوند .

مقدمه

تبخیری ها عمدتا رسوبات شیمیایی هستند که پس از تغلیظ نمکهای محلول در آب (در اثر تبخیر) رسوب کرده‌اند. کانیهای تبخیری اصلی شامل سنگ گچ یا ژیپس (CaSO4 و 2H2O ) و ایندریت (CaSO4) و نمک طعام یا هالیت (Nacl) می‌باشد. کانیهای تبخیری که بطور طبیعی پدید می‌آیند بسیار زیادند که از این میان نمکهای پتاسیم و منیزیم (سیلویت ، کارنالیت ، پلی هالیت ، کاینیت و کیزریت) از ترکیبات مهم برخی از رسوبات نمکی دریایی می‌باشند.

در برخی موارد ، ضخامت توالیهای تبخیری به 1000 متر یا بیشتر می‌رسد، که بیشتر حوضه‌های رسوبی بزرگ درون قاره ای در سطح جهان را پر می کند. سایر توالی های تبخری بار رسوبات غیر تبخیری، به ویژه سنگهای آهکی و مارنها ، به صورت بین لایه‌ای هستند و در پلاتفرم‌های پایدار فلات|فلات‌ها و حوضه‌های در حال فرونشینی یافت می‌شوند.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

نام و نام خانوادگي : عباس ناصر ثاني 

آخرين مدرك تحصيلي دانشگاهي: دكترا 


سوابق تحصيلي
محل اخذ                           رشته تحصيلي             نوع مدرك
دانشگاه تربيت معلم تهران     جغرافياي طبيعي          كارشناسي
دانشگاه شهيد بهشتي تهران   جغرافياي طبيعي          كارشناسي ارشد
دانشگاه آزاد اسلامي تهران    جغرافياي طبيعي           دكتري

فعاليتهاي علمي و پژوهشي 

مقالات منتشر شده: 2

شركت در كنفرانسها و مقالات ارائه شده: 1

طرح هاي پژوهشي انجام شده: 2

پروژه هاي در دست اجرا : 1

 

ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

نام و نام خانوادگي : آتوسا بیک دلی

مقطع تحصيلي :  دکتری

سمت و مرتبه علمي : استادیار و عضو هيأت علمي تمام وقت  گروه جغرافیای طبیعی ، دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت

 

1- آموزشي

1-1- سوابق تحصيلي :

رديف

مقطع تحصيلي

رشته

دانشگاه

1

کارشناسي

جغرافیای طبیعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

2

کارشناسي ارشد

جغرافیای طبیعی-هیدرو اقلیم                                

دانشگاه آزاداسلامی واحد شهر ری

3

دکتراي تخصصي

  جغرافیای طبیعی-اقلیم شناسی                               

دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات تهران



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

به زودی منتشر میشود

 

ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

فتوگرامتري Photogrammetry
   تاريخچه:
   پايه گذار علم فتوگرامتري يک سرگرد فرانسوي به نام لوسدا (A. Laussedat)، بود. او در سال 1859 براي کميسيون آکادمي علوم پاريس نشان داد که انسان چطور ميتواند با استفاده از زوج عکس، مختصات نقاط را محاسبه کند. در همين زمان در آلمان شخصي به نام مايدن باور (A. Meydenbaver)، اولين آزمايش موفق خود را تحت عنوان فتوگرامتري ساختمان پشت سر گذاشت. اين علم در اتريش از تاريخ 1887 تاکنون مورد استفاده قرار گرفته و همچنين دو مهندس اتريشي به نامهاي هافرل (Hefferl) و ماورر (Maurer) اولين طرح دستگاه فتوگرامتري را جهت استفاده در راهسازي و آبرساني به انجام رساندند.
   بعد از اينکه در سال 1901 پالفريش (Pulfrich) مقدمات علم استريوفتوگرامتري را ارائه کرد، راه را براي مخترع با ذوقي به نام اورلز (Orels) در سال 1909 که دستگاه استريواتوگراف را اختراع کرد، هموار ساخت.

    فتوگرامتري چيست؟
   فتوگرامتري به معناي عمليات اندازه گيري تصاوير روي عكس ميباشد كه شامل عكسبرداري از اشياء، اندازه گيري تصاوير اشياء، روي عكس ظاهر شده و تبديل اين اندازه گيريها به شكلي قابل استفاده (مثلاً نقشه هاي توپوگرافي) مي شود.
   امروزه فتوگرامتري به دو شكل استفاده مي شود:
   1- شكل كلاسيك آن عبارت است از اندازه گيريهاي كمي روي عكس، كه حاصل آن تعيين موقعيت مسطحاتي و ارتفاعي نقاط، مساحات و احجام بوده كه در نتيجه آن، نقشه هاي مسطحاتي و توپوگرافي به دست مي آيد.
   2- دومين شكل استفاده از فتوگرامتري، تفسير عكس است كه در آن عكسها به صورت كيفي بررسي و از آن به عنوان مثال در زمين شناسي، خاك شناسي، تخمين سطح زير كشت در كشاورزي، تشخيص آلودگي آب و بسياري از موارد ديگر استفاده مي شود.
   در عمليات فتوگرامتري و تفسير عكسهاي هوايي، عكس مناسب چه از نظر مقياس و چه از نظر ساير مشخصات، اهميت ويژه اي دارد. در واقع عكسهاي هوايي اساس كليه عمليات اجرايي است و به همين دليل براي انجام عكسبرداري هوايي، مطالعه كامل براي تعيين مشخصات عكس، از هر نظر لازم است. بعلاوه چون بيشتر اوقات علاوه بر تهيه نقشه هاي توپوگرافي، از عکسها به منظورهاي مطالعاتي نيز استفاده مي شود، در تعيين مشخصات عكسبرداري هوايي علاوه بر ملاحظات فني نقشه برداري، ضوابط مربوط به تفسير عكسهاي هوايي نيز مورد نظر قرار مي گيرد. اين عوامل عبارتند از:
   1- محدوده يا مسير عكسبرداري
   2- مقياس عكس يا نقشه مورد تقاضا
   3- مقدار پوشش طولي و عرضي هنگام تنظيم زاويه عدسي دوربين
   4- نوع فيلم
   5- تاريخ، فصل و يا ساعت عكسبرداري
   در حال حاضر سازمان نقشه برداري كشور با در اختيار داشتن يك فروند هواپيماي جت فالكن (Falcon) و چهار فروند هواپيماي دورنير (Dornier)، توانايي تهيه عكسهاي هوايي را در هر نقطه از كشور دارد. اين هواپيماها با برد پروازي 5/6 ساعت و ارتفاع پرواز بين 500 الي 42000 پا، عكسبرداري از هر نقطه و با هر مقياس لازم را ممكن مي سازند. سازمان نقشه برداري كشور علاوه بر تهيه عكسهاي پوششي (در مقياس 1:40000) براي توليد نقشه هاي بنيادي كشور و عكسهاي مطالعاتي و اجراي بسياري از پروژه هاي بزرگ عمراني بطور قائم در مقياسهاي متفاوت، توانايي تهيه عكسهاي مايل رنگي و سياه و سفيد از مكانهاي مقدس و مذهبي، بناهاي تاريخي، پروژه هاي عمراني، كارخانجات صنعتي و مراكز اقتصادي و بازرگاني را در مقياسهاي بزرگ دارد.


ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 7 / 1389برچسب:فتوگرامتري Photogrammetry, توسط رضا محمدی

تفسیر عکس های هوایی در زمین شناسی نفت
   عکسهاي هوايي را زمين شناسان در صنعت نفت به مقياس وسيعي بکار مي برند؛ بخصوص در نقشه بسياري از ساختارهاي زمين شناسي بزرگ مقياس که به دليل چگونگي جلوه طبقات شيب دار در سطح زمين، به سهولت شناخته مي شوند. شواهد و دلايل غير مستقيم حاصل از مطالعه تفسيري عکسها، متکي بر اطلاعاتي است که از از انواع جلوه هاي ساختارهاي زير سطح زمين بر سطح زمين بدست مي آيد. مثلاً از الگوي رودخانه ها و رستنيها يا حالات نابهنجار آنها. شواهد غير مستقيم خصوصاً در نواحي اي مفيدند که بيرونزدگي در آنها کم يا هيچ باشد، مانند نواحي داراي ناهمواري اندک و يا نواحي با رويش انبوه گياه. در اين قبيل نواحي، عموماً شواهد و دلايل مستقيماً به ساختمان اشاره ندارد، بلکه معرف حالات غير عادي، نظير تغيير وضع زهکشيها از هنجار معمول طبيعي آنها در يک منطقه است. از طرفي حالات غير عادي به نوبه خود معرف ساختاري احتمالي در زير سطح زمين هستند. بنابراين گرچه دلايل و شواهد سطحي به تنهايي در مورد ساختارهاي زير سطح زمين اعتبار قطعي ندارند، ولي ممکن است راهنماها و انگيزه هايي براي کاوشهاي بعدي ارائه کنند.
  
   تفسير و مطالعه عکسهاي هوايي در کاوش کانسارها:
   در جستجو براي کانسارها، نظير اکتشاف نفت وجود سنگ ميزبان يا ساختارهاي مناسب يا هر دوي آنها ضروري است. بنابراين تعيين مشخصات عمومي سنگ شناسي و نحوه پراکندگي واحدهاي سنگي و ساختارهاي مرتبط به يکديگر به عنوان پايه و اساسي در طرح اکتشاف مواد معدني موجود در يک ناحيه از اولويت برخوردار است. عکسهاي هوايي نه تنها مي توانند در به دست دادن اطلاعات و دانسته هاي مربوط به زمين شناسي از نظر ساختاري و سنگ شناسي در کاوش معدن مفيد باشند، بلکه مي توانند جزئياتي از فيزيوگرافي را آشکار سازند که در کشف معادن خصوصاً کانه هاي پلاسري، راهنماي مطلوبي بشمار آيند. معيارهاي گياه شناسي هم در کشف معادن به کمک عکسهاي هوايي موثر هستند، هر چند که تاکنون در اين زمينه کار مهمي صورت نپذيرفته است.
  
   تفسير و مطالعه عکسهاي هوايي در زمين شناسي مهندسي:
   سالهاست که عکسهاي هوايي را براي تهيه اطلاعات مربوط به توپوگرافي و بهره وري از زمين در تعيين راهها و ديگر عوارض مصنوعي بکار مي برند؛ اما به تازگي است که عکسها را به عنوان يک منبع اطلاعاتي زمين شناسي در مقاصد مربوط به مهندسي شناخته اند. بسياري از دانسته هاي زمين شناسي را که در زمين شناسي مهندسي کاربرد دارند، مي توان از عکسهاي هوايي بدست آورد. ازجمله اين گونه اطلاعات عبارتند از:
   الف) تشخيص و تعيين محل مواد خاکي، خاصه مواد دانه اي که مکانهايي مناسب براي پي ساختمانهاي صنعتي و فرودگاه ها و جاده ها هستند.
   ب) تشخيص و تعيين محل خاکهاي رسي و خاکهاي سيلتي رس دار که در رابطه با محل ايجاد ساختمانها، فرودگاه ها و بزرگراهها، ويژگيهاي نامناسب دارند.
   ج) تعيين محل موادي که بصورت انبوهي مجتمع شده اند.
   د) تميز و تشخيص مناطقي که ممکن است روي پرمافراست واقع شده باشند.
   ه) تفسير مناطقي که زمين لغزه ممکن است در آنجا رخ دهد.
   و) تحليل زمين شناسي ساختاري در نواحي مربوط به تونلها، سدها و مناطق ذخيره آب.
   ز) انتخاب ناحيه نمونه براي بررسي دقيق خاکها و سنگها.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 7 / 1389برچسب:کاربرد تفسیر عکس های هوایی در علوم زمین, توسط رضا محمدی

سطح زمين بستر تمام فعاليتها و پديده هاي جغرافيايي انسان و تأمين کننده تمام نيازهاي اوست و در اصل سطح زمين محل زندگي انسان است. مطالعه زمين توسط علومي مانند ژئومورفولوژي و زمين شناسي انجام مي گيرد. هدف عمده يک متخصص جغرافي، شناخت وضع ظاهري زمين و اشکال ناهمواريهاي آن است که توسط علم ژئومورفولوژي توجيه مي شوند. جغرافي دان، براي اجراي هر نوع پروژه و يا رسيدن به هر درجه اي از شناخت، بايد اطلاعات کاملي از شکل، جنس و وضع قرار گيري ناهمواريها به دست آورد. در نقاط معدودي از سطح زمين لايه هاي تشکيل دهنده سطح زمين، سنگ مادر، بدون پوشش مي باشد و در بيشتر نقاط توسط خاک پوشيده شده است.
   در بعضي مناطق به علت مساعد بودن شرايط، روي زمين از گياه پوشيده مي شود و پوشش گياهي طبيعي را ايجاد مي کند. نوع و تراکم پوشش گياهي منعکس کننده خاک و در نتيجه ويژگيهاي سنگ مادر است. شيب طبقات زمين همراه با جنس آنها توان ذخيره آبي آنها را معلوم مي کند که خود منجر به ايجاد شبکه هاي زهکشي رودها بر روي زمين مي گردد.
   در مجموع، براي شناسايي درست و نسبتاً کامل ناهمواريها از روي عکسهاي هوايي، بايستي از معيارهايي چون توپوگرافي، شبکه زهکشي و بافت آن نوع و درجه فرسايش، زمينه خاکستري و يا رنگ خاک و لايه هاي زمين و پوشش گياهي استفاده شود.

    1- سنگهاي رسوبي:
   الف) سنگهاي رسوبي سخت شده: وجود چينه بندي در بيشتر سنگهاي رسوبي نکته اساسي در تفسير آنها از روي عکسهاي هوايي است. الگوهاي نواري اين سنگها به دليل اختلاف مقاومت لايه هاي رسوبي در مقابل فرسايش در عکسهاي هوايي ديده مي شوند. در اين پديده لايه هاي مقاومتر برجستگيها و طبقات کم استحکام گوديها را در اثر هوازدگي و حذف و رفع مواد به خاطر شستشوي سطحي مواد تشکيل مي دهند.
   در عکسهاي هوايي شيلها و سنگهاي دانه ريز رسوبي، تن نسبتاً تيره، زهکشيهاي ريز بافت و درزهاي متراکم با فاصله منظم از هم دارا مي باشند. سنگهاي دانه درشت آواري (تخريبي)، بر خلاف سنگهاي دانه ريز در عکس هوايي تن نسبتاً روشن، زهکشيهاي درشت بافت و درزها دور از هم و منظم دارند. در يک منطقه آب و هوايي مشخص تراکم زهکشي تابع مقاومت سنگ در برابر فرسايش است، بطوريکه با کم شدن مقاومت سنگ، تراکم زهکشي افزايش مي يابد. از طرفي ديگر، مقاومت سنگ در برابر فرسايش با نفوذپذيري سنگ ارتباط اساسي دارد، چنانچه سنگهايي که قابليت نفوذ کم دارند، مقاومتشان در برابر فرسايش کمتر است. از اين جهت است که سنگهاي آواري دانه ريز عموماً شبکه زهکشي ريز بافتي دارند.
   نوع زهکشي يک منطقه مي تواند از نظر مطالعات زمين مورد توجه باشد. زهکشيهاي حلقوي و نرده اي عموماً نشانه وجود سنگهاي رسوبي يا معادل دگرگونه آنها مي باشد، ولي هيچ يک از الگوهاي زهکشي معرف خاص سنگهاي رسوبي نيستند.
   نوع رستنيها هم در تشخيص انواع سنگها مفيد واقع مي شود. مثلاً بر روي سنگهاي آهکي درختان آکاسيا و آلبيزا و روي سنگهاي کوارتزيت، گياهان ايزوبرلينا و براکيستگيا رويش يافته اند.


ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

مطالعات علوم زمين , با توجه به هدف ممكن است در مقياس هاي گوناگون باشد. در علوم زمين مقياس دلالت بر اندازه يك عارضه بر روي كاغذ تقسيم بر اندازه همان عارضه بر روي زمين دارد. در حال حاضر مقياس هاي استانداردي كه در جهان بكار مي رود عبارتند از مقياس جهاني , 1:1000000 , 1:500000 , 1:250000 , 1:100000 , 1:50000 و بزرگتر مي باشد.
دليل استفاده از اين اعداد بعنوان مقياس استاندارد , مقياس عكس هاي هوايي است كه بعنوان پايه نقشه ها, برداشت گرديده است. البته كشورهايي كه نقشه هاي پوشش سراسري خود را در مقياس هاي بزرگ به اتمام رسانده اقدام به تعريف مقياس جديد نموده تا نقشه هايي با دقت بيشتر تهيه نمايند.

   در ايران نيز مقياس هاي استاندارد مورد استفاده به شرح ذيل است:

     مقياس 1:5000000
     مقياس 1:2500000
     مقياس 1:1000000 مقياس ملي
     مقياس 1:250000 استاني
     مقياس 1:100000 ناحيه اي
     مقياس1:50000 نيمه تفضيلي
     مقياس1:25000 تفضيلي
     مقياس 1:5000
     مقياس 1:1000
     مقياس 1:500
يافتن اطلاعات به تفكيك مقياس
[5,000,000/1]
[2,500,000/1]
[مقياس ملي] (شرح)
[استاني] (شرح)
[ناحيه اي] (شرح)
[نيمه تفضيلي] (شرح)
[تفضيلي] (شرح)


ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 7 / 1389برچسب:مقیاس ( انتخاب اطلاعات بر اساس, توسط رضا محمدی

جغرافیای نظامی

مقدمه
   جغرافيا در سازمان زندگي بيش از پيش به علوم رياضي وابسته است. در اين مکتب جغرافيا علم مطالعه پراکندگي فضاهاي زندگي و وابستگي هاي مکاني است. در اينجا، مفاهيم مکان و پراکندگي، اساس کار جغرافي دانان مي باشد.
   چون جغرافيا به تفاوتهاي موجود به ميان عوامل طبيعي و انساني و نيز روابط انسان و محيط تأکيد و توجه دارد، تحليلهاي ناحيه اي با نگرشهاي مکاني و اکولوژي پياده ميگردد. جغرافياي نظامي که يکي از رشته هاي تخصصي جغرافياست، در جغرافياي ناحيه اي حضور فعال خود را نشان مي دهد و با برخورد عملي با مشکلات، نيازهاي نظامي را در برنامه هاي عملياتي و ستادي به صورت دقيق برطرف مي نمايد و در اجراي طرح هاي عملياتي بصورت بارزي ارائه طريق مي کند.
   ايولاکست مي گويد: جغرافيا چه از نظر توصيفي و چه از نظر به اصطلاح طبيعي، با مشخصات اقتصادي، اجتماعي، جمعيتي و سياسي اش مي بايستي از جهت عملي و به عنوان يک قدرت دقيق در چهارچوب اعمالي که دستگاه حکومت براي کنترل تشکيلات مردم قلمرو خود و با جنگ انجام مي دهد، بايد مورد توجه قرار گيرد.
   با توجه به تعاريف فوق، نقش جغرافياي نظامي در دفاع عامل و غير عامل بيشتر مشخص مي گردد که وسعت شکل و عمق و ديگر عوامل طبيعي در دفاع نقش خويش را عملي مي سازد و از طرفي عوامل انساني در دفاع عامل تأثير لازم را براي محيط نظامي اعمل مي کند. در اين راستا ايولاکست به تجزيه و تحليلهاي مختلف جغرافيايي که ارتباط نزديکي با عمليات نظامي دارد اشاره مي کند و به نام جغرافيا ستادهاي بزرگ نام مي برد که مي توان از آن به عنوان يک جغرافياي کاربردي نتيجه گرفت. در اين روند، مي توان تعريف نقش و قلمرو جغرافياي نظامي را بدست آورد. جغرافياي نظامي تأثير عوارض جغرافيايي يک منطقه را در حرکات نظامي که در آن منطقه اجرا شده و يا احتمال وقوع آن مي رود، تعيين و در داخل سرزمين يک حکومت مستقل، اثرات آن را نسبت به فعاليت هاي نظامي تشريح مي نمايد.
   با توجه به تعريف فوق نقش جغرافياي نظامي در مسائل آفندي و پدافندي ملحوظ تر مي گردد.

 

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 7 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

کشور ايران بدليل قرار گرفتن بر روی کمربند آلپ- هيماليا (آلپايد)، جزء کشورهای لرزه خيز جهان محسوب شده و همواره در معرض يک تنش دائمی قرار دارد. اين کمربند محل برخورد صفحه اوراسيا با صفحه هند، عربستان و افريقا بوده و 15% کل انرژی آزاد شده توسط زلزله های جهان در طول اين کمربند آزاد می شود.

        عامل اصلی اکثر زلزله های ايران، فشاری است از سوی صفحه عربستان به کشور ايران وارد می شود. علت اين فشاربازشدگی دريای سرخ بوده که از اليگوسن پايانی و ميوسن آغازی شروع شده و تا به امروز ادامه دارد. بدليل فشارهای وارد بر کشور ايران، اکثر گسلهای اين سرزمين، از نوع فشاری (معکوس يا راندگی) بوده و فعال يا دارای پتانسيل فعاليت هستنتد. گسلهای فشاری بدليل آنکه انرژی بيشتری را نسبت به ساير گسلها در خود ذخيره کرده و بصورت ناگهانی انرژی ذخيره شده را آزاد می کنند، نسبت به ساير گسلها، دارای خطر لرزه ای بالاتری هستند.

      



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 7 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

   اصلي که GPS به آن متکي مي‌باشد اندازه گيري فاصله(مسافت يا Range) ميان گيرنده و ماهواره است. همچنين ماهواره‌ها بدرستي اعلام مي‌كنند در کجاي مدار خود در بالاي زمين قرار دارند. GPS تقريبا به صورت زير کار مي کند:

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 15 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی
ارسال در تاريخ 16 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

البرز رشته کوهی است در بخش شمالي ایران. این رشته کوه از سوی غرب از تالشان جمهوری آذربایجان آغاز می‌شود و در سوی شرق تا درون ترکمنستان و افغانستان ادامه می‌یابد. بخش بزرگی از البرز در راستای کناره جنوبی دریای مازندران کشیده شده است. در این بخش، جبهه شمالی البرز سرسبز و جبهه جنوبی آن خشک است. دلیل این تفاوت اینست که رشته کوه البرز همچون سدی طبیعی از گذر رطوبت برخاسته از دریای خزر به سوی جنوب جلوگیری می‌کند و بیشتر این رطوبت در جبهه شمالی البرز می‌بارد.

بلندترین کوه البرز کوه دماوند (5671 متر) است که در نزدیکی تهران قرار دارد. دامنه‌ها و دره‌های البرز از تفرجگاه‌های مهم مردم استان‌های تهران، قزوین و سمنان است.رشته کوه البرز و قلهٔ دماوندومخصوصا قارن كوه(قاف)درناحيه ي شمال سمنان نقش برجسته‌ای در متون تاریخی تبرستان و افسانه‌های .ایرانی دارند.

http://earth.imagico.de/views/elbrus3_large.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 16 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

نقشه برداري زير زميني كه در غرب آن را با كلمه لاتين UNDER ground surveying مي‌شناسند، شاخه اي از رشته مهندسي نقشه برداري است كه شامل طراحي تونل، عملياتهاي اجرا و هدايت حفاري و بلاخره برداشت فضاهاي موجود طبيعي و مصنوعي زير زمين به منظور تهيه نقشه از آنها با توجه به شرايط خاص نقشه برداري در زير زمين مي باشد.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 16 / 7 / 1389برچسب:نقشه برداری زیر زمینی, توسط رضا محمدی

مهاجرت

 عبارت‌است از جابه‌جایی مردم از مکانی به مکانی دیگر به منظور کار یا زندگی. مردم معمولاً به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعد دورکننده‌ای مانند فقر، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت می‌کنند. دلیل دوم می‌تواند شرایط و عوامل مساعد جذب کننده مانند امکانات بهداشتی بیشتر، آموزش بهتر، درآمد بیشتر و مسکن بهتر در مقصد مهاجرت باشد.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 16 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 تکوین و تکامل پوسته ایران را می‌توان از وقتی دنبال کرد که ما وضعیت ابتدایی پوسته ایران و حوادث حاکم بر آن پس از تشکیل پوسته را بدانیم. داده‌ها و اطلاعات ما از وضعیت پوسته اولیه ایران بسیار ناچیز است و می‌دانیم که در حدود 1.7 میلیارد سال قبل تنها قاره بزرگ آن زمان به نام پانگه‌آ تقسیم گردیده و دو قاره شمالی و جنوبی به نام اوراسیا و گندوانا بوجود آمد. در رابطه با وضعیت اولیه پوسته ایران بایستی بدانیم که آیا سرزمینهای ایران بخشی از قاره گنداوانا بوده است یا بخشی از اوراسیا.

 

http://www2.irib.ir/amouzesh/r/rpics/roloum3_42.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 16 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی