-

تغییر اقلیم(به انگلیسی: Climate change) یعنی هر تغییر مشخص در الگوهای مورد انتظار برای وضعیت میانگین آب و هوایی ، که در طولانی مدت در یک منطقه خاص یا برای کل اقلیم جهانی، رخ بدهد . تغییر اقلیم نشان دهنده ی تغییرات غیر عادی در اقلیم درون اتمسفر زمین و پی آمدهای ناشی از آن در قسمت های مختلف کره ی زمین می باشد . برای مثال در یخ های قطبی مدت این تغییرات از ده سال تا چند میلیون سال تغییر می کند . بخصوص در کاربرد اخیر، در مقوله سیاست محیطی، اصطلاح " تغییر اقلیم" اغلب به تغییراتی که در اقلیم کنونی رخ می دهد اطلاق می گردد .در برخی موارد، این عبارت با فرض رابطه علت و معلولی بشری نیز بکار می‌رود، همچنان که در کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیمی سازمان ملل| UNFCCC مورد استفاده قرار گرفت. کنوانسیون UNFCCC اصطلاح «تغییرات اقلیمی» را برای تغییراتی به کار می‌برد که منشاء غیر انسانی داشته باشند.

http://geoscape.nrcan.gc.ca/h2o/bow/images/climatel_e.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ شنبه 26 / 11 / 1389برچسب:تغییر اقلیم (Climate change), توسط رضا محمدی

محیط زیست (زیست بوم) به همه محیط‌هایی که در آن‌ها زندگی جریان دارد گفته می‌شود.[۱] مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل می‌دهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر می‌گذارند.[۲] حفاظت محیط زیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدف توسعه هزاره و یکی از سه پایهٔ توسعهٔ پایدار شناخته می‌شود.[۳]

http://www.vahidthinktank.com/images/Reports/1/9-1.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 25 / 11 / 1389برچسب:محیط زیست (زیست‌بوم), توسط رضا محمدی
روند و سطح مصرف انرژي در دنيا، تحت عنوان سه سناريو، در چشم انداز انرژي جهان سال ۲۰۱۰ مورد بحث قرار گرفته است. البته با توجه به اصول سناريوسازي، تصميم بر پايه سه سناريو، چندان مطلوب نيست، زيرا در عمل به خلق سه سناريوي خوش بينانه، بدبينانه و ميانه مي انجامد و اين مسئله همانند يك تله عمل ميكند زيرا فرد در نهايت، سناريوي ميانه را به عنوان محتمل ترين سناريو انتخاب خواهد كرد.با اين حال، آنچه در اين چشم انداز به عنوان رويه در پيش گرفته شده است، تدوين سه سناريو بوده است. اين سناريوها از نقطه نظر سياستهاي انرژي و محيط زيستي با يكديگر متفاوت ميباشند.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ دو شنبه 23 / 11 / 1389برچسب:ارزيابي سناريوهاي محتمل آينده انرژي جهان , توسط رضا محمدی

از آنجا که یکی از اهداف پیروزی انقلاب اسلامی رفع محرومیت از مناطق کمتر توسعه یافته و یا به عبارت روشن تر محروم کشور می باشد، این مهم از دلمشغولی های اساسی دولت های پس از انقلاب بوده و در این زمینه گام های مهمی نیز برداشته شده است. اما به رغم گرایش های فوق و با همه تلاش هایی که صورت گرفته، هم اکنون گستره ای از کشور که حوزه جغرافیایی بااهمیتی چون مناطق و نواحی مرزی و زیست بوم های ارزشمند طبیعی در زمره آنهاست، به دلایلی از قبیل انزوای جغرافیایی، ناهماهنگی ها، ناامنی های ناشی از جنگ تحمیلی و عوامل محدودکننده امنیت سرمایه گذاری، از چرخه توسعه بازمانده اند.

http://www.aftab.ir/articles/social/other/images/96026efd018828b3d64361f2233f7a2f.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ دو شنبه 23 / 11 / 1389برچسب:آمایش سرزمین,زیربنای توسعه , توسط رضا محمدی

لَنگَرود یک شهر ساحلی (ساحل چمخاله) در شمال ایران و نزدیک به لاهیجان می‌باشد. جمعیت این شهر بر پایه آمار سرشماری سال ۸۵ برابر با ۱۷۴٬۶۲۹ نفر است.[۱]

نام لنگرود، برای نخستین بار در سال ۵۱۲ هـ.ق. در متون تاریخی ذکر شده‌است. این سال مصادف با مرگ سلطان محمد پسر ملک شاه آلب ارسلان است. در دوره صفویان، خصوصاً در دوره سلطنت شاه عباس اول، شهر لنگرود مرکز حوادث مهمی بوده‌است. فرار احمد خان حاکم لاهیجان از لنگرود و دستگیری اعضای خانواده وی توسط کیا فریدون حاکم گیلان و تحویل آنها به شاه عباس، از جمله رویدادهای مهم این دوره شهر است. نادر برای سرکوب تاتارهای شرق مازندران و توسعه تجارت و دستیابی به دریا، لنگرود را برای ایجاد پایگاه دریایی و کارخانه کشتی‌سازی انتخاب کرد و در توسعه آن کوشید. در زمان قاجار نیز لنگرود مورد توجه قرار گرفت. این شهر، امروزه یکی از مناطق زیبای گردشگری در استان گیلان است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:لنگرود, توسط رضا محمدی

خشکبیجار شهری است در ۲۰ کیلومتری رشت و در کنار دریای خزر قرار دارد.

براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت خشکبیجار (۲٬۱۸۶خانوار) برابر با ۷٬۴۷۸نفر بوده است.[۱]

بخش خشکبیجار با بخش‌های خمام و لشت نشاو کوچصفهان همسایه است.

شغل اکثر مردمان آن کشاورزی و دامپروری به شکل سنتی و اکثرا کشت برنج می‌باشد.

بقعه آقا سید محمد شیشه گوراب در یکی از روستاهای این شهر واقع است که با توجه به موقعیت زیبای جغرافیایی سالانه مسافرین زیادی از آن بازدید می نمایند

شهر خشکبیجار در هفته روزهای دوشنبه و پنج شنبه دارای بازار محلی می‌باشد که از روستاهای اطراف برای خرید و فروش محصولات خود به این بازار می‌آیند.

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

بندر کیاشهر (حسن کیاده یا بندر فرحناز) شهری است در فاصله ۱۷ کیلومتری آستانه اشرفیه و تقریباً ۵۰ کیلومتری رشت.

براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت کیاشهر (۴٬۰۶۹خانوار) برابر با ۱۳٬۷۶۲نفر بوده است.[۱]

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:کیاشهر, توسط رضا محمدی

سیاهکَل یکی از شهرهای استان گیلان در شمال ایران است.

این شهر با جمعیت ۱۸٬۵۶۲ نفر (برآورد ۱۳۸۳خ.) در بخش مرکزی شهرستان سیاهکل قرار دارد. شهر سیاهکل ترکیبی است از سه روستای کلسر و کدوبنک و برفجان و حدود ۱۵۰ سال پیش بر پایه تلاش حبیب الله خان مشیر الممالک برپا شده‌است. نام محلی سیاهکل بدانگونه که مردمش تلفظ می‌کنند سی کل است. سی به معنی صخرة بزرگ و کوه با شیب تند است و کل به معنی آبادی و در واقع نام سیاهکل به معنی آبادی کنار کوه با شیب تند است. برخی نیز این نام را برگرفته از نام طایفة کرد سیاهگلی دانسته‌اند که حدود ۱۵۰ سال پیش از اطراف قزوین به این منطقه کوچ داده شدند و امروز بازماندگانشان با نام ایلیات‌ها در سیاهکل زندگی می‌کنند.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:سیاهکل, توسط رضا محمدی

اَملَش شهری است در استان گیلان و در شمال ایران.

براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت املش (۴٬۳۵۰خانوار) برابر با ۱۵٬۰۴۷ نفر بوده‌است.[۱]

این شهر با موقعیت کوهپایه‌ای، مرکز شهرستان املش و مشتمل است بر دو ناحیه جلگه‌ای و کوهستانی، که در جهت جنوبی دو شهرستان لنگرود و رودسر واقع شده‌است. بنابراین آب و هوای آن متأثر از دو عامل جغرافیایی، دریا و کوهستان، معتدل مرطوب نیمه کوهستانی است. از لحاظ جغرافیایی – تاریخی، املش ناحیه‌ای مستعد است که کشف آثاری از سده‌های پیشین، حکایت از پیشینه کهن تاریخی پیش از اسلام آن دارد.

باغات چای- منطقه تابستان نشین املش


ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:املش, توسط رضا محمدی

ماسوله در ۵۵ کیلومتری رشت در استان گیلان قرار دارد. این شهر در ناحیه‌ای کوهستانی و جنگلی در دامنه‌ای صخره‌ای با وسعت ۱۶ هکتار و ارتفاع ۱۰۵۰ متر از سطح دریای آزاد ساخته شده‌است. ماسوله در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن قرار دارد و از غرب به خلخال، از شمال به ماسال و از جنوب به طارم محدود است.

این شهر طی شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.

این شهرک هم اکنون رویارو با مسائلی مانند ریزش سنگ، سیل، رانش زمین، زمین‌لرزه، تصرف به منظور توسعه عمرانی و انسانی و تخریب و... می‌باشد.

زبان مردم ماسوله تالشی است.

ماسوله دارای محله‌های ریحانه بر، خانه بر، مسجدبر، کشه سر و اسد محله‌است.

قلل مهم ماسوله عبارت‌اند از: شاه‌معلم (شامولوم)، آسمانکوه، لاسه سر، تروشوم و کله قندی. که قله شاه معلم با ارتفاع ۳۰۵۰ متر بلندترین نقطه استان گیلان می‌باشد.

 
 


ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:ماسوله, توسط رضا محمدی

ماسال شهری در استان گیلان ایران که در کنار کوه‌های تالش واقع شده‌است. فاصلهٔ ماسال از شهر هشتپر ۶۰ کیلومتر است و با رشت از راه صومعه‌سرا ۵۵ کیلومتر فاصله دارد.[۲]

شهر ماسال در کنار رودخانه خالکایی واقع، که این رودخانه از قله مرتفع شاه‌معلم سرچشمه می‌گیرد پس از طی ۴۰ کیلومتر از درون شهر ماسال گذر می‌نماید.[۳]

مختصات جغرافیائی ماسال = ۳۷ درجه و ۲۱ دقیقه ۵۱٫۸۹ ثانیه شمالی و ۴۹ درجه و ۶ دقیقه و ۱۳٫۰۳ ثانیه شرقی



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:ماسال, توسط رضا محمدی

رودبار از شهرهای شمالی ایران است. شهر رودبار در بخش مرکزی شهرستان رودبار استان گیلان قرار دارد. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۳ خورشیدی برابر با ۱۱/۹۰۳ نفر برآورد شده‌است.

رودبار به معنی کرانه رود می‌باشد و این نام‌گذاری از مجاورت آن با سفیدرود ناشی می‌شود.

شهر رودبار به چند منطقه تقسیم می‌شود.

  1. خلیل آباد
  2. پایین بازار
  3. بالابازار
  4. ولی آباد
  5. وسط بازار



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:رودبار, توسط رضا محمدی

رضوان‌شهر نام یکی از شهرهای استان گیلان در ایران و مرکز شهرستان رضوانشهر است.

براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت رضوان شهر (۳٬۳۳۰خانوار) برابر با ۱۲٬۳۵۵ نفر بوده‌است.[۲]

 

 

نام اصلی رضوان‌شهر، رَزوَند یا رزونده یا رزوندی (rezvandi) بوده‌است که بعداً به صورت رضوان‌ده و رضوان‌شهر درآمد. این محل تا سال‌های ۱۳۰۰ خورشیدی چندان رونقی نداشت.[۳] در دوران انقلاب جنگل، جادهٔ موسوم به شاه‌عباسی بازسازی و بهره‌برداری دوباره شد. این جاده با گذر از رضوان‌ده، گسگرات را به آبادی ساحلی شفارود پیوند می‌داد.[۴]



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:رضوان‌شهر, توسط رضا محمدی

پدیده‌های دریایی، بعنوان یکی از مهمترین قسمت‌های مطالعاتی در طرح مدیریت ساحلی می‌باشد. در این مطالعات، بر اساس اطلاعات موجود تا سال 1386، 27 شیت نقشه مرزبندی در مقیاس 250000/1 و 259 شیت نقشه مرزبندی در مقیاس 25000/1 تولید شده است. همچنین در حوزه هیدرودینامیک، 543 شیت نقشه شامل نقشه منطقه شکست، منطقه جزر و مدی و مشخصات آن، مشخصات موج ،گلموج های سالانه و فصلی و نقشه های مخاطرات دریایی در مقیاس‌های مختلف ارائه شده است.

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:پدیده های دریایی, توسط رضا محمدی

معیارهای مرزبندی مناطق ساحلی کشور
 
1- مقدمه
مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM) فرآیندی است پویا و پیوسته که برای توسعه پایدار مدیریت مناطق ساحلی در نظر گرفته شده است. ICZM برای یکپارچه سازی سیاست های مختلفی که بر روی سواحل تاثیر گذارند تلاش می کند و نیز افراد ذی نفع را از سطوح محلی تا سطوح ملی به منظور آگاهی، پشتیبانی و اجرای این سیاست ها به هم پیوند می دهد. هدف از مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایجاد سطوح پایدار فعالیت های اجتماعی و اقتصادی به همراه حفاظت از محیط زیست ساحلی در مناطق ساحلی کشور است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:مرزبندی مناطق ساحلی کشور, توسط رضا محمدی

 

                                              

                                     

                                   

         استانهای ساحلی کشور و بیوگرافی این مناطق                                                     

        
                                         

   



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:استانهای ساحلی ایران, توسط رضا محمدی

 

آشنایی با  سواحل

در این قسمت با اشکال و ریخت‌شناسی موجود در سواحل آشنا می شویم. مطالعه و ارزیابی اشکال موجود در سواحل می‌تواند اطلاعات ارزشمندی از فرآیندهای مؤثر بر روی سواحل در کوتاه‌مدت و بلندمدت ارائه نماید. از جمله اطلاعاتی که می توان از بررسی ژئومورفولوژی ساحلی بدست آورد عبارتند از:

1-    اقلیم موج (امواج طوفانی و دورا)

2-    پاسخ اشکال ساحلی به موج ها و جریانات محلی

3-    ساختار زمین شناسی سواحل شامل رسوبات رسی، لجنی، ماسه ای و صخره ای

در شکل زیر، اشکال مختلفی که در سواحل ممکن است موجود باشند ارائه گردیده است که در ادامه در خصوص هر یک از آنها به اختصار توضیحاتی ارائه شده است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:آشنایی با سواحل, توسط رضا محمدی


1. تعریف منطقه ساحلی:
تعریف واحدی از منطقه ساحلی وجود ندارد. بعضی از نویسنده‌ها به آن به صورت "بخشی از خشکی که عمدتاً بوسیله دریا تحت تأثیر قرار می‌گیرد و بخشی از دریا که عمدتاً بوسیله خشکی تحت تأثیر قرار می‌گیرد"  اشاره کرده‌اند (Hinrichsen, 1998). در مطالعات PAGE که توسط سازمان ملل صورت گرفته است، نواحی ساحلی به صورت "نواحی جزر و مدی و زیر جزری در بالای فلات قاره (تا عمق 200 متری دریا)؛ نواحی که به طور منظم به وسیله آب شور دریا مغروق می‌گردند؛ و اراضی خشکی مجاور آن" تعریف شده است (Groombridge and Jenkins, 1996). این مطالعه همچنین ملاحظات صیادی و شیلاتی را نیز مد نظر قرار می‌دهد، زیرا ٪90 صیادی جهان از محیط‌های دریایی است (FAO, 1999) و  زندگی حدوداً دو سوم همه ماهی‌ها به آب‌های ساحلی، علف‌های دریایی و آبسنگ مرجانی وابسته است (Hinrichsen 1998). این مطالعه شامل شیب فلات قاره و سکونتگاه‌های آبزیان در آب عمیق دریا نمی‌شود. بنابراین عوارض مهم اقیانوسی از قبیل کوه‌های دریایی مستثنی شده‌اند.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:منطقه ساحلی, توسط رضا محمدی

 

طرح مدیریت نوار ساحلی شامل 6 مطالعه ذیل می باشد که در ادامه اهداف و دستاوردهای هر مطالعه به تفکیک ذکر می شود.

·        مطالعات مرزبندی منطقه ساحلی

·        مطالعات پدیده‎های دریایی مؤثر بر نوار ساحلی

·        مطالعات مخاطرات محیطی

·        مطالعات آب و هوا و اقلیم‎شناسی

·        مطالعات زمین‎شناسی و ژئومورفولوژی

·        طرح مدیریت نوار ساحلی

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:طرح مدیریت نوار ساحلی (SMP), توسط رضا محمدی

آب مایه حیات و فراوان‌ترین مادهٔ مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه می‌شناسیم. بیش از ۷۵٪ جرم یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از ۷۰٪ سطح کره زمین را آب پوشانده‌است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون از ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها دو درصد از آبهای کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصا نمک طعام غیر قابل استفاده‌است. از همین دو درصد آب شیرین بیش از ۹۰ درصد به صورت منجمد در دو قطب زمین و دور از دسترس بشر واقع شده‌است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 21 / 11 / 1389برچسب:آب, توسط رضا محمدی

جنگل ناحیه‌ای که از درختهای انبوه پوشیده باشد را جنگل می‌نامند. در جنگل طبیعی معمولاً درختان کوچک و بزرگ وتنومند بطور نامنظم وهمچنین علفهای خودرو فراوانند. جنگل مجموعه‌ای است از درختان، درختچه‌ها، پوشش گیاهی، جانوران و میکروارگانیسم‌ها (قارچها، باکتریها و ویروسها) که به همراه عوامل طبیعی غیر حیاتی مانند خاک، آب، دما، باد و... محیط و رویشگاه (Habit) مشخص و معلومی را به وجود آورده‌اند.

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 21 / 11 / 1389برچسب:جنگل, توسط رضا محمدی

نقش خزر در شكل دهي اكولوژيك منطقه

خزر به عنوان بزرگترين درياچه دنيا حقيقتا شايسته آن است كه نام درياي مازندران بر خود داشته باشد، زيرا به هيچ وجه با مفهوم جغرافيايي درياچه از نظر وسعت قابل مقايسه نيست بطوريكه به تنهايي نزديك به 40 درصد مجموع مساحت درياچه هاي دنيا را شامل مي گردد و از سوپريور دومين درياچه دنيا پنج برابر بزرگتر است و نيز از مجموع خليج فارس و درياي عمان وسعت بيشتري دارد.
اين دريا از نظر تاريخي به طور كلي دو كاركرد بسيار مهم داشته است. در كاركرد اول به عنوان يك وسيله ارتباطي و يك شبكه عظيم حمل و نقل كه سرزمينهاي و مناطق مختلف را به هم مرتبط ساخته و وسيله اي مناسب و در دسترس جهت تماس و مراوده ميان جوامع گوناگون فراهم آورده و در كاركرد ديگر دريا به عنوان يك ذخيره عظيم منابع مورد نياز بشر ، ذخاير تقريبا پايان ناپذير و تجديد شونده ماهي و غذاهاي دريايي و منابع دست نخورده ثروتهاي معدني مطرح بوده است.


http://ruvr.ru/files/Image/Editiors/Iran/caspian-sea_186(1).jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 21 / 11 / 1389برچسب:محيط زيست در درياي خزر, توسط رضا محمدی

بیابانهای استان قزوین از جنبه ژئومرفولوژی

اشكال ژئومرفولوژی خاص بيابان در استان قزوين به شرح زیر شناسایی شده اند

-1 بدلند

اين رخساره فرسايشي خاص بيابان نزديك به 594 كيلومتر مربع یعنی 8/3 درصد از مساحت كل استان را تشكيل مي‌دهد.گسترش جغرافيايي اين رخساره در شمال، جنوب و جنوب غرب استان قزوين است

2-‌ بسترهاي طغياني در مسير شبكه آبراهه‌ها

بستر طغياني به سطحي گفته مي‌شود كه طي سيلاب و طغيان رودخانه توسط آب پوشيده مي‌شود. غالبا به اين محدوده دشت سيلابي نيز اطلاق مي‌گردد مساحت این رخساره در استان به 1380 کیلومتر مربع می رسد



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ جمعه 20 / 11 / 1389برچسب:بیابانهای استان قزوین از جنبه ژئومرفولوژی, توسط رضا محمدی

پس از بررسي و تبيين شاخص هاي بيابان از جنبه ژئومورفولوژی، با استفاده از نقشه هاي توپوگرافي سازمان جغرافيائي نيروهاي مسلح و نقشه هاي زمين شناسي سازمان زمين شناسي كشور به مقياس 1:250000 و همچنين تصاوير ماهواره اي موجود و تلفيق سه جانبه آنها در هر يك از استانهاي مورد عمل نسبت به شناسايي و تفكيك اين پديده ها اقدام شد به اين ترتيب كه ابتدا با استفاده از تعاريف موجود در خصوص دشت سرها ـ اراضي كويري و پلايا و واحدهاي كوهستاني، مرز واحد كوهستان و دشت بر روي نقشه هاي توپوگرافي در محل برخورد اين دو واحد پيکرشناسي زمين ترسيم گرديد. در همين رابطه مرز دشت سرهاي لخت و فرسايشي (گلاسي ها) مشخص و با علائم ويژه انواع عوارض قابل تشخيص كه معرف قلمرو بيابان از غير آن بودند، در هر يك از استانها تعيين شدند .سپس بر اساس اطلاعات موجود در نقشه هاي زمين شناسي،  اطلاعات ژئومرفولوژی خاص بيابان از قبيل سازندهاي سست در برابر هوازدگي (مارنها، شيل، مادستونها و ...) مرز آبرفت با ليتولوژيها ، بدلندها ، تپه هاي شني ، مسيرهاي طغياني شبكه آبها ( فصلي و سيلابي ) نبكاها ، كويرها ، زمينهاي نمكي ، پادگانه هاي آبرفتي ، انواع دشتهاي دامنه اي دوران چهارم  ( Qt3,Qt2 ,Qt1 ) در ارتباط با گسلها و شكستگي ها ترسيم و مشخص شدند .

 

 نقشه رخساره هاي ژئومرفولوژي بيابانهاي ايران



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ جمعه 20 / 11 / 1389برچسب:نقشه بيابانهاي ايران از جنبه ژئومورفولوژی, توسط رضا محمدی

توسعه پايدار يا Sustainable Development در حقيقت ايجاد تعادل ميان توسعه و محيط زيست است.

در سال 1980 براي نخستين بار نام توسعه پايدار در گزارش سازمان جهاني حفاظت از منابع طبيعي (IUCN) آمد. اين سازمان در گزارش خود با نام استراتژي حفظ منابع طبيعي اين واژه را براي توصيف وضعيتي به كار برد كه توسعه نه تنها براي طبيعت مضر نيست، بلكه به ياري آن هم مي‌آيد.

پايداري مي‌تواند چهار جنبه داشته باشد: پايداري در منابع طبيعي، پايداري سياسي، پايداري اجتماعي و پايداري اقتصادي.

در حقيقت توسعه پايدار تنها بر جنبه زيست محيطي اتفاقي تمركز ندارد بلكه به جنبه‌هاي اجتماعي و اقتصادي آن هم توجه مي‌كند. توسعه پايدار محل تلاقي جامعه، اقتصاد و محيط زيست است.

 

hamshahrionline-Sustainable-Development

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ جمعه 20 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

فصل يک: معرفي
  
   1-1- پيشينه (Background)
  
   زمينلرزه ها به عنوان عامل اصلي ايجاد بسياري از حرکت هاي توده اي مواد تشکيل دهنده ي زمين همچون، زمينلغزش ها، سنگ افت ها، بهمن ها و روانه ها محسوب مي شوند(Keefer, 1984a & b; Voight & Pariseau, 1978, Sidle et al. 1985 in Berberian 1994; Pedram, 1990). اين نوع حرکات دامنه اي در مناطق کوهستاني، درصد قابل توجهي از خسارات کلي يک زمينلرزه را تشکيل مي دهند(Wasowski, Keefer & Jibson, 2000). بررسي هاي صحرايي در ايران نشان مي دهد، بيشتر زمينلغزش هاي قديمي بزرگ، محصول رويداد زمينلرزه مي باشند(Pedram, 1990). نخستين کاتالوگ لغزش هاي زمينلرزه اي در ايران(Berberian, 1994)، 79 لغزش بزرگ را در پيش از سده ي بيستم با زمينلرزه در ارتباط دانسته است که از اين ميان، لغزشي در محدوده ي اين مطالعه معرفي نشده و 16 زمينلغزش در پهنه ي پيراموني اين نوشتار (البرز مرکزي) واقع است(شکل1-1).
   برآورد مقدماتي شدت زمينلرزه(intensity) در ايران نشان مي دهد شهرهاي بزرگ تهران، تبريز، مشهد در پهنه ي با شدت بسيار بالا( < VIII) قرار مي گيرند(زارع و معماريان، 1380)(شکل1-2). با افزايش نگراني ها در ارتباط با آسيب پذيري لرزه اي(earthquake vulnerability) پايتخت ايران(شهر تهران)، تا سال 1383، در کنار مطالعات مقاوم سازي طرح هاي عمراني(جدول1-1)، مجموعه پروژه هاي ريز پهنه بندي لرزه اي(JICA, 2000؛ جعفري، b1381)، تحليل خطر(زارع، 1383)، خطر روانگرايي(ميرمحمدحسيني، 1381)، اثر ساختگاه(جعفري، a1381) و حريم گسلش(BHRC، 1383) در اين شهر و پهنه ي پيراموني آن، مطالعه شده يا در دست انجام است(شکل1-3). توسعه ي سامانه هاي شهري(urban system) در مناطق کوهپايه اي و کوهستاني شمال تهران، لزوم مکان يابي پهنه هاي امن را بر مبناي بررسي ناپايداري لرزه اي شيب ها نشان مي دهد. در اين ميان تلاش براي تحليل خطر رويداد لغزش هاي تحريک شده از زمينلرزه در پهنه ي شمالي تهران، فرآيندي است که بطور ويژه، براي نخستين بار در اين پژوهش مورد بررسي قرار مي گيرد. لازم به ذکر است برآورد خسارت ناشي از ناپايداري لرزه اي شيرواني ها در بخشي از کوهپايه هاي شمالي شهر تهران (پايتخت)، پيشتر توسط جايکا (JICA, 2000) ارزيابي مقدماتي شده است(بخش3-2-2).



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ شنبه 19 / 11 / 1389برچسب:زلزله و ایران, توسط رضا محمدی

کارها و روش‌هایی است که برای سبزکاری در بیابان و جلوگیری از روند شتابناک تخریب سرزمین در مناطق خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب انجام می شود.

 
مهار بیابان زایی

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ شنبه 12 / 11 / 1389برچسب:بیابان زدایی, توسط رضا محمدی

کویر لوت در کویری است در منطقه جنوب شرقی ایران. این کویر در شمال شرقی شهرستان کرمان قرار دارد. هسته آن گرمترین نقطه کرهزمین است ، اصطلاحات جغرافیایی که تاکنون به این خطه پهناور نسبت داده شده‌است عبارت‌اند از: چاله لوت (چاله لوت در کتاب ژئومرفولوژی کاربردی –بیابان – فرسایش بیابانی – دکتر حسن احمدی معادل پلایا Playa یک واژه اسپانیائی است گرفته شده و به معنی حوضه مرکزی و یا به عنوان چاله داخلی مورد استفاده دارد)، دشت لوت، کویر لوت، بیابان لوت و .... ولی واژه «دشت لوت» در برگیرنده تمامی واژه‌های دیگر است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ شنبه 12 / 11 / 1389برچسب:کویر لوت, توسط رضا محمدی

ژئومورفولوژي اقليمي
   مقدمه:
   دخالت اقليم در پيدايش ناهمواري از برخورد بين کره سنگي و کره هوا نتيجه مي شود. نحوه دخالت اقليم چه در زمينه هوازدگي و چه در ارتباط با تاثير مکانيکي فرايندهاي شکل زائي، در سطح خشکي ها بسيار متغيير مي باشد. دخالت مستقيم اقليم در پيدايش ناهمواري ها در مناطقي که فعاليت هاي کنترل نشده انسان باعث رخنمون يافتن فراوان سنگ ها مي شود و يا در مناطقي که بر اثر کم آبي يا سرماي شديد غالبا عاري از پوشش گياهي مي باشد، سازندهاي سطحي کم ضخامت و غالبا پراکنده که ازلحاظ خاکشناسي تحول کافي نيافته اند ظاهر مي شود.
   ژئومورفولوژي اقليمي ناهمواريها را در ارتباط با آب و هوا بررسي مي کند و دنباله ژئومورفولوژي ديناميکي است، زيرا ژئومورفولوژي ديناميکي تضاد عملکرد پديده هاي را در سطح زمين مطالعه مي کند که بين عوامل و فرايند هاي فرسايش حاصل شده اند. به عبارت ديگر ويژگي هاي ساخت يک ناهمواري از طريق عوامل مختلف يک سيستم شکل زائي تجزيه و تحليل مي شود. ژئومورفولوژي اقليمي به نحوي چهره ظاهري ناهمواري را بررسي مي کند در حالي که ژئومورفولوژي ساختماني استخوان بندي ناهمواري را در ارتباط با اهميت نسبي و نظم و ترتيب توده هاي از سنگ را مطالعه مي نمايد که در برابر فرسايش مقاومت هاي متفاوتي دارند.
   در اين بحث بعد از تجزيه وتحليل ارتباط ناهمواري با اقليم، جغرافياي اين ناهمواريها در محدوده هاي بزرگ اقليمي در سطح دنيا مطالعه خواهدشد. اين مطالعات به ما امکان مي دهد تا ارتباط کامل اين پديده را بامحيط هاي کنوني زيست اقليمي ارزيابي کنيم.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ سه شنبه 10 / 11 / 1389برچسب:ژئومورفولوژي اقليمي , توسط رضا محمدی

شاخه ای از دانش بشری که با عنوان جغرافیای زیستی از آن یاد می شود، بخشی از علوم تجربی است که در مرز تلاقی و تلفیق دو رشته علمی جغرافیا و زیست شناسی قرار دارد.شاخه ای از دانش بشری که با عنوان جغرافیای زیستی از آن یاد می شود، بخشی از علوم تجربی است که در مرز تلاقی و تلفیق دو رشته علمی جغرافیا و زیست شناسی قرار دارد. به تعبیر دیگر جنبه جغرافیایی دانش زیست شناسی یا جنبه زیست شناختی دانش جغرافیا است. هدف این شاخه از دانش ، درک نحوه انتشار جاندارن روی کره زمین و علل کیفیت گسترش آنهاست: یعنی فهم و بیان این نکته که جانداران چگونه روی کره زمین پراکنده شده اند و چرا اینگونه منتشر شده اند؟ اصطلاح جغرافیایی زیستی معادل Biologeography در زبان انگلیسی است

http://ngdir.ir/Data_SD/GeoportalInfo/Subjects/Pics/12879_1.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 7 / 11 / 1389برچسب:جغرافیای زیستی, توسط رضا محمدی

        تالاب ارژن با ادامه خشکسالي با بحران روبرو مي شود        

04/10/1389
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای استان فارس در خصوص منطقه حفاظت شده ارژن و تالاب آن گفت: این منطقه و تالاب ارژن در مناطق سردسیری قرار دارند و از ذخیره گاه های زیست کره محسوب می شوند.
  
   علمدار علمداری با بیان اینکه این منطقه و تالاب ارژن طی مدت اخیر با مشکلات زیادی روبرو بوده اند، افزود: طی مدت اخیر به دلیل خشکسالی و استفاده بی رویه از منابع آبی و حفر چاههای متعدد تالاب ارژن دچار کم آبی و خشکی شده و به همین دلیل کارآیی زیستگاه پرندگان در این تالاب تقلیل یافته است.
  
   وی ادامه داد: منطقه حفاظت شده ارژن از مناطق با ارزش استان فارس به شمار می رود. علاوه بر این وجود پوششهای گیاهی متنوع در این منطقه بر ارزش منطقه ارژن افزوده است.
  
   وی اظهار داشت: با توجه به این پتانسیلها منطقه ارژن و تالاب آن از اهمیت زیادی برخوردار است که مسئولین باید برای حفاظت از آن تلاش کنند اما با وجود این همه پتانسیل این منطقه طی مدت اخیر به دلیل خشکسالی و برداشتهای بی رویه از منابع آبی توسط مردم با مشکلات زیادی روبرو شده است.

   منبع: خبرگزاری مهر
 

       

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:تالاب ارژن, توسط رضا محمدی

        زنگ خطر حيات تالاب انزلي به صدا درآمد        

21/10/1389
تالاب بین المللی انزلی به رغم داشتن ویژگی های منحصر بفرد متاسفانه بی مهری های فراوانی دیده و حیات طبیعی آن با سرازیر شدن انواع پسابها و آلاینده های زیست محیطی با مخاطرات جدی روبرو شده است.
   به گزارش خبرنگار مهر در رشت، تالاب انزلی میراث طبیعی مهم شمال کشور است که با توجه به مزیتهای بی نظیر خود از زاد بومهای ارزشمند و شناخته شده محیط زیست جهانی محسوب می شود.
   تالاب بین المللی انزلی در جنوب دریای خزر و جنوب شهرستان انزلی در استان گیلان قرار گرفته است، طول متوسط تالاب در امتداد شرقی - غربی 30 کیلومتر و عرض متوسط آن در امتداد شمال و جنوب سه کیلومتر و وسعت کنونی آن 150 کیلومترمربع است. این تالاب از شمال به دریای خزر از شرق به پیربازار و از غرب به کپورچال و آبکنار از جنوب به صومعه سرا و بخش های شهرستان رشت مربوط می شود.
  

       



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:تالاب انزلي, توسط رضا محمدی

     

نجوم

             

01/11/1389

      شيرجه مرموز دنباله‌دارهاي انتحاري به درون خورشيد      

ستاره‌شناسان ناسا اعلام كرده‌اند، توفان اخير دنباله‌دارهاي كوچك كه به سمت خورشيد پرتاب شدند ممكن است قاصد يك ميهمان يخي بسيار بزرگ‌تر باشد. به گزارش ايسنا، مدارگرد رصدخانه خورشيدي و هليوسفري ناسا (سوهو) از زمان پرتاب به فضا در سال 1995 بيش از دو هزار تصوير از دنباله‌دارهايي كه از كنار خورشيد مي‌گذرند تهيه كرده است. بيشتر اين دنباله‌دارها اجرام كوچكي هستند كه گاهي در چرخش خود آنچنان به خورشيد نزديك مي‌شوند كه بخار مي‌شوند. تلسكوپ ناسا معمولا هر چند روز يكبار با يكي از اين دنباله‌دارها مواجه شده و از آن عكس مي‌گيرد؛ اما سوهو در تاريخ 13 تا 22 دسامبر شاهد نزديك شدن ده‌ها دنباله‌دار به خورشيد و متلاشي شدن آنها بود.
   به گفته ستاره‌شناسان مشاهده اين تعداد دنباله دار در عرض 10 روز بي‌سابقه است. به عقيده ستاره‌شناسان اين هجوم ستاره‌يي احتمالا ناشي از تكه‌هاي پيشروي يك دنباله‌دار مادر بوده‌اند كه ممكن است در همين مسير باشد. نزديك شدن چنين جرم يخي به خورشيد، ممكن است به نمايش آسماني زيبا منجر شود. طي سال‌هاي اخير تعداد دنباله دارهاي نزديك شده به خورشيد از 69 عدد در سال 1997 به 200 عدد در سال 2010 افزايش يافته است.
   به گفته دانشمندان منشاء هجوم اخير دنباله‌دارها ممكن است دنباله‌دار بزرگتر ايكيا-سكي باشد كه در سال 1965 كشف شد. در آن سال اين دنباله‌دار تا فاصله 450 هزار كيلومتري سطح خورشيد پيش رفت و بخار نشد. اين ستاره پس از اين نزديكي آن چنان درخشان شد كه در طول روز هم در آسمان زمين قابل مشاهده بود.
   اين در حالي است كه به عقيده يك ستاره‌شناس ديگر اين دنباله‌دارهاي كوچك كه بسيار ضعيف بوده و به آساني تجزيه مي‌شوند، بقاياي يك جرم آسماني بزرگ‌تر هستند كه ديگر وجود ندارد.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:شيرجه مرموز دنباله‌دارهاي انتحاري به درون خورشيد, توسط رضا محمدی

     

آتشفشان

             

29/10/1389

      گدازه‌هاي آتشفشاني ميراث جهاني «اندونزي» را تهديد مي‌کنند      

گدازه‌هاي آتشفشاني علاوه بر خانه‌ها و حيات گياهي و جانوري، ميراث جهاني «اندونزي» را نيز تهديد مي‌کنند. به گزارش ايسنا، زمين‌شناسان كشور آسيائي اندونزي بر اين باورند كه گدازه‌ها و خاکسترهاي بيرون آمده از فوران‌هاي کوه آتشفشاني «مراپي» اين كشور علاوه بر خانه‌ها و حيات گياهي و جانوري، مي‌تواند صدماتي را نيز به ميراث فرهنگي اندونزي نيز وارد كند.
  
   به گزارش شينهوا ،‌ تيمي شامل زمين‌شناسان و باستانشناسان بر اين باورند كه 50 ميليون متر مکعب گدازه‌ آتشفشاني علاوه بر تخريب معابد موجود در دامنه کوه آتشفشاني «مراپي» مي‌توانند بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و زيرآب رفتن محوطه‌هاي تاريخي منطقه را در پي داشته باشند، اين در حالي است يکي از اين معابد، معبدي متعلق به هندوها به نام «پرامبانان» است که در فهرست ميراث جهاني سازمان «يونسكو» نيز به ثبت رسيده است.
  
   «پرامبانان» در منطقه جاوه مرکزي قرار داشته و قدمتي 1200 ساله دارد. تمامي ديوارهاي اين معبد كه شهرتي جهاني دارد، پوشيده از برجسته‌کاري هاي زيبا و ظريفي است که اساطير هندوها را به تصوير مي‌كشند، البته بر اثر زلزله 5 ژوئن 2006‎ نيز قسمتي از معبد پرامبانان فرو ريخت.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:گدازه‌هاي آتشفشاني, توسط رضا محمدی

     

سامانه هاي آبي زمين

             

29/10/1389

      سال 92؛ بهره برداری از 2 سد بزرگ در پیرانشهر آغاز می شود      

فرماندار پیرانشهر از آماده بهره برداری شدن دو سد بزرگ سیلوه و کانی سیب تا سال 92 خبر داد. به گزارش خبرنگار مهر در پیرانشهر، اروج مجاهدی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات روستاهای واقع در حوزه آبگیر سدهای سیلوه و کانی سیب پیرانشهر، افزود: با بهره برداری از دو سد سیلوه و کانی سیب تمام اراضی دیم شهرستان پیرانشهر به اراضی آبی تبدیل می شود.
  
   وی با بیان اینکه سد سیلوه با 49 درصد پیشرفت فیزیکی و با اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال در دست اجرا بوده و تا سال 92 به بهره برداری خواهد رسید، بیان داشت: این سد 9 هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی پیرانشهر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
  
  
   لزوم جابجایی چهار روستای حوزه آبگیر سد سیلوه
   مجاهدی با اشاره به زیر آب رفتن چهار روستای مناطق تحت پوشش حوزه آبگیر سد سیلوه، بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده، با احداث سد سیلوه 863 هکتار از مراتع روستاهای سیلوه و پیرکانی و 100 هکتار از مراتع روستاهای حمزه آباد علیا و سفلی زیر آب سد خواهد رفت که در این راستا شرکت آب منطقه ای باید نسبت به اختصاص اعتبار جابجایی این روستاها اقدام کند.
  
   فرماندار پیرانشهر از پیشرفت 74 درصدی سیستم انحرافی سد کانی سیب تا کنون خبر داد و اظهار داشت: این سد با اعتباری بالغ بر 58 میلیارد ریال در دست اجرا بوده که پس از اتمام سیستم انحرافی عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
  
   نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: پس از بهره برداری از این سدها اولویت استفاده از آب با مردم بومی منطقه بوده و مازاد بر مصرف کشاورزان به حوزه دریاچه ارومیه انتقال خواهد یافت.
  
   محمد علی پرتوی در پایان بر جا به جایی روستای سیلوه تا سال 91 و برآورد خسارت های وارده به زمین های کشاورزان این منطقه تاکید کرد.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:بهره برداری از 2 سد بزرگ در پیرانشهر, توسط رضا محمدی

 

بلاياي طبيعي

 

07/12/1389

  كنفرانس ملي زلزله و آسيب پذيري اماكن و شريانهاي حياتي  

دبيرخانه كنفرانس زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي با حمايت برخي دستگاه‌هاي اجرايي و مراكز دانشگاهي كشور تشكيل شده است و در نظر دارد در تاريخ 7 اسفندماه سال جاري كنفرانس ملي «زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي» را به همراه كارگاه‌هاي آموزشي با اهداف ذيل برگزار نمايد :
  
   •هم‌انديشي و تبادل تجارب برنامه‌ريزي مقاوم‌سازي در اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •همگرا كردن ديدگاه‌ نهادهاي مسئول در موضوع مديريت بحران و اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •آموزش و آگاهي‌بخشي مديران و برنامه‌ريزان اين حوزه‌ها
   •تعامل نزديك ذيربطان دربارة بايسته‌ها و چالش‌هاي كاهش آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي
  
   محورهاي كنفرانس:
   •ايمني غير سازه‌اي
   •آموزش و فرهنگ‌سازي
   •سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي
   •برنامه‌ريزي شهري و شهرسازي
   •صنعت بيمه و مديريت ريسك زلزله
   •سازمان‌هاي مردم‌نهاد و زلزله
   •سازمان‌هاي امدادي و خدماتي و زلزله
   •فناوري‌ها و مصالح نوين در زلزله
   •بسترسازي قانوني و الزامات مقرراتي ايمن‌سازي
   •اثربخشي آئين‌نامه‌ها و ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي و ايمني سازه‌اي
   •چالش‌هاي تأمين منابع مالي و پياده‌سازي ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي اماكن

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

زمين شناسي

 

17/11/1389

  همايش ژئوديناميک شرق ايران  

همايش ژئوديناميک (حرکات پوسته زمين) شرق ايران با همکاري دانشگاه بيرجند و سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور و به منظور ارتقاى سطح دانش و معلومات علاقه‌مندان به علوم‌زمين ، 17 و 18 بهمن امسال برگزار مى‌شود.
   همايش دو روزه آموزشى ژئوديناميک شرق ايران در بيرجند همراه با فيلد صحرايى با موضوع فرآيندهاى فرو رانش و ژئوديناميک ايران با حضور پروفسور فيليپ آگارد از دانشگاه پيرمارى کورى فرانسه برگزار مى‌شود.
  
   علاقه‌مندان مي‌توانند به منظور کسب اطلاعات بيشتر با شماره 66070508، اداره روابط ‌بين‌الملل سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور تماس حاصل نمايند.
 

     

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

نانوفناوري

 

07/11/1389

 

نمايشگاه تخصصي فناوري نانو و کاربرد آن در صنايع  

نمايشگاه تخصصي فناوري نانو و کاربرد آن در صنايع، به‌وسيله‌ي شرکت متين کار زاينده رود در روزهاي 7 الي 10 بهمن 1389 در محل نمايشگاه بين المللي شيراز برگزار مي‌شود.
  
   به گفته مدير اجرايي نمايشگاه، اين نمايشگاه فرصت مناسبي براي معرفي توانمندي‌هاي داخلي به صاحبان صنايع است. وي در خصوص اهداف برگزاري نمايشگاه به وجود ظرفيت‌هاي بزرگ سرمايه‌گذاري شرکت‌هاي دانش بنيان در حوزه فناوري نانو و نيز ايجاد زمينه‌اي براي مشارکت صاحبان صنايع در پروژه‌هاي کاربردي فناوري نانو اشاره کرد. به گفته وي در اين نمايشگاه گروه‌هاي مختلفي از جمله صنايع خودرو، صنعت نفت، گاز و پتروشيمي، شرکت‌هاي خارجي و همچنين شرکت بهران فيلتر به معرفي محصولات خود خواهند پرداخت.
  
   مدير اجرايي نمايشگاه، از جمله برنامه‌هاي جانبي اين نمايشگاه به برگزاري 3 کارگاه آموزشي با موضوعات معرفي انواع ميکروسکوپ‌ها و روش‌هاي مشخصه يابي، نانومواد و تجاري‌سازي فناوري نانو و نيز برگزاري مدرسه زمستانه نانو براي دانش آموزان و دانشجويان اشاره کرد. به گفته وي در مدرسه زمستانه نانو دوره‌هاي کوتاه آموزشي به منظور آشنائي با فناوري نانو براي دانشجويان دوره کارشناسي رشته‌هاي علوم پايه و مهندسي و نيز دوره‌هاي آشنائي با فناوري نانو ويژه دانش آموزان برگزار خواهد شد.
  
   علاقمندان فرصت دارند تا تاريخ 5 بهمن 1389 به منظور شرکت در نمايشگاه و دريافت فرم ثبت نام، به پايگاه اينترنتي نمايشگاه به آدرس www.iatex.ir مراجعه کرده و يا با دبيرخانه نمايشگاه از طريق شماره تلفن 07116275647 تماس حاصل نمايند.
  

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

هنر زیستن در شرایط سخت:

 روستای ماخونیک و 9 کلاته اطراف آن واقع در 125 کیلومتری بیرجند یکی از محرومترین روستاهای کشور است. این مجموعه روستایی با محدودیتهای طبیعی و ارتباطی و با کشاورزی در زمینهای 30×30 سانتی متر بیانگر قناعت و مقاومت انسان در مقابل گرسنگی است. محصول این مزارع مینیاتوری عدالتی وسواس انگیز در حد تقسیم یک دانه زردآلو به 3 قسمت مساوی را نشان میدهد. مطالعه روستای ماخونیک ما را به اعماق تاریک تارخ بشری هدایت میکند و نشان میدهد که چگونه میتوان در عصر پست مدرنیسم در دوران نوسنگی زندگی کرد.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:روستای ماخونیک, توسط رضا محمدی