-

استاد دانشگاه آزاد در رشته ژئومورفولوژي يا ريخت زمين شناسي گفت: اين علم در بخش عمران و ساخت و ساز کاربرد زيادي دارد اما هنوز در کشور ما توجه چنداني به اين بخش نمي شود.

جمشيد جداري عيوضي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: در کشورهاي پيشرفته تمام ساخت و سازها با کمک علم ژئومورفولوژي صورت مي گيرد و بايد ترتيباتي اتخاذ شود که در کشور ما نيز اين علم آنگونه که بايد و شايد در خدمت ساخت و ساز به کار رود.علم ژئومورفولوژي چگونگي پيدايش زمين و چگونگي تغيير و تحول در ان را به صورت علمي بررسي مي کند و از اين طريق مي تواند تغييرات را پيش بيني و يا از‌آن جلوگيري کند.
به گفته او خانه انسان به معناي کلي ، سطح زمين است و همه فعاليت هاي انساني با سطح زمين به طور مستقيم ارتباط دارد.
جداري عيوضي با توجه به تعريف ژئومورفولوژي تاکيد کرد استفاده از اين علم در ساخت و ساز و فعاليت هاي عمراني بسيار ضروري است.
وي در خصوص تاريخچه اين علم در جهان و ايران گفت: سابقه اين علم در کشور ما چندان طولاني نيست و حداکثر به 40 سال قبل بر مي گردد اما در برخي از کشورها اين علم سابقه طولاني تري دارد .
به گفته او دانش مربوط به تحولات زميني از مدتها قبل مورد مطالعه دانشمندان بود اما اين بررسي ها به صورت يک علم از اواخر قرن 19 آغاز شد و در اوايل قرن 20 توسعه يافت و بعد از جنگ جهاني دوم در بازسازي شهرهايي که ويران شده بودند در سطح وسيع مورد استفاده قرار گرفت.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اين که دانش ريخت زمين شناسي به تدريج در کشور ما شناخته شده و کم و بيش از ان استفاده مي شود گفت با توجه به سانحه خيز بودن کشور از لحاظ طبيعي اين علم بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرد.

به نقل از ایرنا

ارسال در تاريخ پنج شنبه 4 / 3 / 1391برچسب:در بخش عمران بايد علم ژئومورفولوژي به کار گرفته شود ,, توسط رضا محمدی

مدير اجرايي سال جهاني سياره زمين، گفت: ايران در مقايسه با ديگر کشورها در خصوص ژئوتوريسم از جايگاه خوبي برخوردار است و داراي پتانسيل بسيار بالايي در زمينه جذب توريسم است.

. " ادوارد مولدر" با اشاره به برگزاري همايش زمين گردشگري در سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور ،در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: صنعت توريست در جهان اولين قدم ها را برداشته و بسيار جوان است.
وي با اشاره به طبيعت زيباي ايران اظهار داشت: اين اولين سفرم به ايران است و با مشاهده طبيعت زيباي ايران مي توانم بگويم که ايران به عنوان يکي از بهترين و زيباترين کشورهاي دنيا است.
وي ادامه داد: بدون شک افراد زيادي مايل هستند که به ايران سفر کنند و از جاذبه هاي بي نظير‌ آن ديدن کنند که بدون شک آمدن اين افراد باعث پرورش صنعت توريسم مي شود.
مولدر گفت: مردم جهان جاذبه هاي بي نظير ايران را نمي شناسند و من چون زمين شناس هستم و نقشه ها را مطالعه کرده ام با آن آشنا هستم از اين رو ايران بايد تبليغات خود را قوي تر کند.
وي در پاسخ به اين سوال که ايران با چه کشوري قابل مقايسه است اظهار داشت: ايران از خيلي جهات يک کشور ويژه است و مثل آن وجود ندارد ولي اگر بخواهيم طبقه بندي کنيم هيچ کشوري شبيه کشوري ديگر نيست.
مدير اجرايي سال جهاني سياره زمين ادامه داد: من به عنوان يک زمين شناس مي گويم که ايران کوهها و صخره هاي زيبايي دارد و من هيچ جاي دنيا نديدم در کشور خودم هلند چنين چيزهاي وجود دارد اما بيشتر مانند خاک است، تپه هايي هستند که به صورت خاک بالا آمدند.
وي اضافه کرد:چنين کوههاي برافراشته که از آسمان بالا زده را فقط در يک يا دو نقطه در اسپانيا ديدم بنابراين ايران از نظر کوهها و صخره هاي سنگي واقعا يکتا است و چنين چيزي هيچ جاي دنيا وجود ندارد.

به نقل از ایرنا


کارشناس مسوول ژئوتوريسم،ژئوپارک وميراثزمين شناختي درسازمان زمين شناسي واکتشافات معدني کشور گفت:اطلس جامع توانمندي هايژئوتوريسم و ژئوپارک ايران حاوي بيش ازهزار قطعه عکس ازپديده هاي زمين شناختي کشوربه همراه توصيف وشرح تمامي تصاوير ونقشه هاي دسترسي به آنها تا آذرماه منتشر ميشود. عليرضا امريکاظمي روز چهارشنبه در حاشيه برگزاري نخستين همايش زمين گردشگري در سازمان زمينشناسي و اکتشافات معدني کشور در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين اطلس به دوزيان فارسي و انگليسي است و پوشش کاملي از 30 استان کشور ارايه مي دهد.
وي گفت: براي تهيه اطلس جامع توانمندي هاي ژئوتوريسم و ژئوپارک ايران ، فعاليت هاي گستردهاي از جمله شناسايي و مطالعه تمام مناطق شاخص کشور از ديدگاه زمين شناسي صورت گرفتهکه نتايج آن دراين اطلس گنجانده مي شود.
به گفته وي اين اطلس با همکاري سازمانزمين شناسي و اکتشافات معدني کشور و پايگاه ملي داده هاي علوم زمين تهيه و منتشر ميشود.
امري کاظمي با اشاره به موقعيت خاص سرزمين ايران گفت: ايران در نقطه اياست که زمين ساخت صفحه اي يا تکتونيک صفحه اي تاثير زيادي برروي منطقه دارد و پديدههاي زمين شناختي زيادي را نمايان مي کند.
وي ادامه داد: همچنين به دليل اينکهسرزمين ما مانند کشورهاي اروپايي پوشيده از درخت يا برف و يخ نيست، اين پديده هاکاملا قابل دسترسي و ديدن هستند، بنابراين با توجه به اينکه تمام پديده هاي زمينشناختي موجود در ايران قابل دسترسي است، کشور ما جزو نقاط منحصر به فرد دنياست.
اين کارشناس ژئوتوريسم ادامه داد: همچنين به علت اينکه ايران در عرض جغرافياييگسترده با اختلاف ارتفاع زياد در مناطق مختلف قرار گرفته است، داراي چهار فصل مشخصاست که گوناگوني زيستي و زمين شناختي خوبي را در کشور ايحاد کرده است.
وي گفت: ازاين رو ايران پتانسيل هاي بالايي را براي بحث ژئوتوريسم ايجاد کرده است.
امريکاظمي با بيان اينکه با داشتن اين همه قابليت در بخش ژئوتوريسم، در بخش زيربناييگردشگري و توريسم فرهنگي و تاريخي در کشور ضعف هستيم، افزود: شکوفايي اين صنعت درکشور مستلزم اجراي يک مجموعه کارهاي زير بنايي است.
وي در پايان، بحث ژئوتوريسمرا دردنيا بحث کاملا جديدي دانست و گفت: ما هم همگام با کشورهاي ديگر پيش مي رويم.

ارسال در تاريخ پنج شنبه 4 / 3 / 1391برچسب:اطلس جامع توانمندي هاي ژئوتوريسم وژئوپارک ايران منتشر مي شود, توسط رضا محمدی

 

دستیار ویژه رئیس جمهور گفت: طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان بزرگترین پروژه این استان است که تحولات بزرگی را در استان سمنان ایجاد می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، 'سیدمجتبی ثمره هاشمی' در بازدید از غرفه استانداری سمنان در نمایشگاه بزرگ یکصدمین سفر رئیس جمهور در مشهد افزود: اجرای این پروژه مشکل کم آبی این استان را برطرف می کند و موجب رشد صنعت، کشاورزی و اشتغال در استان سمنان می شود.

وی مردم استان سمنان را مردمی متدین و در صحنه خواند و گفت: هرچقدر به این مردم خدمت کنیم کم است و مسوولان باید بیشترین خدمات را به این مردم ارائه کنند.

ثمره هاشمی با بیان اینکه احمدی نژاد فرزند استان سمنان است، این امر را بزرگترین ویژگی برای استان سمنان دانست و افزود: باید مردم و مسوولان استان از این شاخص و ویژگی نهایت استفاده را ببرند.

دستیار ویژه رئیس جمهور گفت: استان سمنان در سه سفر رئیس جمهور خدمات و فعالیت های بسیار خوبی داشته است و باید روند توسعه و عمران این استان با سرعت ادامه یابد.

ثمره هاشمی به مدت نیم ساعت از غرفه استان سمنان در نمایشگاه بزرگ دست آوردهای سفرهای استانی در مشهد دیدن کرد و با روند اجرایی پروژه ها و مصوبات سفرهای استانی آشنا شد.

'ایرج کارخایی' دبیر شورای اطلاع رسانی استانداری سمنان گفت: غرفه استان سمنان با وسعت 100 مترمربع بین استان های اصفهان و فارس در نمایشگاه بین المللی مشهد واقع است و در آن دستاوردهای سفرهای استانی در قالب عکس، پوستر، نمودار و ... در زمینه های اشتغال، مسکن مهر ، نیروگاهی و سایر زمینه ها ارائه شده است.

استان سمنان در سه سفر هیئت دولت بیش از 750 پروژه و مصوبه داشته است که با حجم اعتباری بالغ بر 10 هزار میلیارد ریال اجرا و یا در حال اجراست.

مصوبات دور اول سفر بیش از 97 درصد، دور دوم 79 درصد و دور سوم بین 35 تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

این نمایشگاه تا اواخر هفته جاری برپا است.

ارسال در تاريخ پنج شنبه 4 / 3 / 1391برچسب:انتقال آب دریای خزر به استان سمنان, توسط رضا محمدی

اتفاقی باور نکردنی برای شما ( به نظر من باور کردنی بود ) در قسمتی از شهر رشت معروف به پل عراق رخ داد که من را شگفت زده کرد . پلی که قدمت چندین ساله داشت تخریب شد اونم به خاطر عریض کردن پل برای رفت و آمد خودرو ها . ( هی وای من ) ما میتوانیم ... خراب کنیم ...

 

 

 

ارسال در تاريخ یک شنبه 13 / 12 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

        تالاب ارژن با ادامه خشکسالي با بحران روبرو مي شود        

04/10/1389
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای استان فارس در خصوص منطقه حفاظت شده ارژن و تالاب آن گفت: این منطقه و تالاب ارژن در مناطق سردسیری قرار دارند و از ذخیره گاه های زیست کره محسوب می شوند.
  
   علمدار علمداری با بیان اینکه این منطقه و تالاب ارژن طی مدت اخیر با مشکلات زیادی روبرو بوده اند، افزود: طی مدت اخیر به دلیل خشکسالی و استفاده بی رویه از منابع آبی و حفر چاههای متعدد تالاب ارژن دچار کم آبی و خشکی شده و به همین دلیل کارآیی زیستگاه پرندگان در این تالاب تقلیل یافته است.
  
   وی ادامه داد: منطقه حفاظت شده ارژن از مناطق با ارزش استان فارس به شمار می رود. علاوه بر این وجود پوششهای گیاهی متنوع در این منطقه بر ارزش منطقه ارژن افزوده است.
  
   وی اظهار داشت: با توجه به این پتانسیلها منطقه ارژن و تالاب آن از اهمیت زیادی برخوردار است که مسئولین باید برای حفاظت از آن تلاش کنند اما با وجود این همه پتانسیل این منطقه طی مدت اخیر به دلیل خشکسالی و برداشتهای بی رویه از منابع آبی توسط مردم با مشکلات زیادی روبرو شده است.

   منبع: خبرگزاری مهر
 

       

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:تالاب ارژن, توسط رضا محمدی

     

آتشفشان

             

29/10/1389

      گدازه‌هاي آتشفشاني ميراث جهاني «اندونزي» را تهديد مي‌کنند      

گدازه‌هاي آتشفشاني علاوه بر خانه‌ها و حيات گياهي و جانوري، ميراث جهاني «اندونزي» را نيز تهديد مي‌کنند. به گزارش ايسنا، زمين‌شناسان كشور آسيائي اندونزي بر اين باورند كه گدازه‌ها و خاکسترهاي بيرون آمده از فوران‌هاي کوه آتشفشاني «مراپي» اين كشور علاوه بر خانه‌ها و حيات گياهي و جانوري، مي‌تواند صدماتي را نيز به ميراث فرهنگي اندونزي نيز وارد كند.
  
   به گزارش شينهوا ،‌ تيمي شامل زمين‌شناسان و باستانشناسان بر اين باورند كه 50 ميليون متر مکعب گدازه‌ آتشفشاني علاوه بر تخريب معابد موجود در دامنه کوه آتشفشاني «مراپي» مي‌توانند بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و زيرآب رفتن محوطه‌هاي تاريخي منطقه را در پي داشته باشند، اين در حالي است يکي از اين معابد، معبدي متعلق به هندوها به نام «پرامبانان» است که در فهرست ميراث جهاني سازمان «يونسكو» نيز به ثبت رسيده است.
  
   «پرامبانان» در منطقه جاوه مرکزي قرار داشته و قدمتي 1200 ساله دارد. تمامي ديوارهاي اين معبد كه شهرتي جهاني دارد، پوشيده از برجسته‌کاري هاي زيبا و ظريفي است که اساطير هندوها را به تصوير مي‌كشند، البته بر اثر زلزله 5 ژوئن 2006‎ نيز قسمتي از معبد پرامبانان فرو ريخت.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:گدازه‌هاي آتشفشاني, توسط رضا محمدی

     

سامانه هاي آبي زمين

             

29/10/1389

      سال 92؛ بهره برداری از 2 سد بزرگ در پیرانشهر آغاز می شود      

فرماندار پیرانشهر از آماده بهره برداری شدن دو سد بزرگ سیلوه و کانی سیب تا سال 92 خبر داد. به گزارش خبرنگار مهر در پیرانشهر، اروج مجاهدی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات روستاهای واقع در حوزه آبگیر سدهای سیلوه و کانی سیب پیرانشهر، افزود: با بهره برداری از دو سد سیلوه و کانی سیب تمام اراضی دیم شهرستان پیرانشهر به اراضی آبی تبدیل می شود.
  
   وی با بیان اینکه سد سیلوه با 49 درصد پیشرفت فیزیکی و با اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال در دست اجرا بوده و تا سال 92 به بهره برداری خواهد رسید، بیان داشت: این سد 9 هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی پیرانشهر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
  
  
   لزوم جابجایی چهار روستای حوزه آبگیر سد سیلوه
   مجاهدی با اشاره به زیر آب رفتن چهار روستای مناطق تحت پوشش حوزه آبگیر سد سیلوه، بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده، با احداث سد سیلوه 863 هکتار از مراتع روستاهای سیلوه و پیرکانی و 100 هکتار از مراتع روستاهای حمزه آباد علیا و سفلی زیر آب سد خواهد رفت که در این راستا شرکت آب منطقه ای باید نسبت به اختصاص اعتبار جابجایی این روستاها اقدام کند.
  
   فرماندار پیرانشهر از پیشرفت 74 درصدی سیستم انحرافی سد کانی سیب تا کنون خبر داد و اظهار داشت: این سد با اعتباری بالغ بر 58 میلیارد ریال در دست اجرا بوده که پس از اتمام سیستم انحرافی عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
  
   نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: پس از بهره برداری از این سدها اولویت استفاده از آب با مردم بومی منطقه بوده و مازاد بر مصرف کشاورزان به حوزه دریاچه ارومیه انتقال خواهد یافت.
  
   محمد علی پرتوی در پایان بر جا به جایی روستای سیلوه تا سال 91 و برآورد خسارت های وارده به زمین های کشاورزان این منطقه تاکید کرد.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:بهره برداری از 2 سد بزرگ در پیرانشهر, توسط رضا محمدی

 

بلاياي طبيعي

 

07/12/1389

  كنفرانس ملي زلزله و آسيب پذيري اماكن و شريانهاي حياتي  

دبيرخانه كنفرانس زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي با حمايت برخي دستگاه‌هاي اجرايي و مراكز دانشگاهي كشور تشكيل شده است و در نظر دارد در تاريخ 7 اسفندماه سال جاري كنفرانس ملي «زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي» را به همراه كارگاه‌هاي آموزشي با اهداف ذيل برگزار نمايد :
  
   •هم‌انديشي و تبادل تجارب برنامه‌ريزي مقاوم‌سازي در اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •همگرا كردن ديدگاه‌ نهادهاي مسئول در موضوع مديريت بحران و اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •آموزش و آگاهي‌بخشي مديران و برنامه‌ريزان اين حوزه‌ها
   •تعامل نزديك ذيربطان دربارة بايسته‌ها و چالش‌هاي كاهش آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي
  
   محورهاي كنفرانس:
   •ايمني غير سازه‌اي
   •آموزش و فرهنگ‌سازي
   •سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي
   •برنامه‌ريزي شهري و شهرسازي
   •صنعت بيمه و مديريت ريسك زلزله
   •سازمان‌هاي مردم‌نهاد و زلزله
   •سازمان‌هاي امدادي و خدماتي و زلزله
   •فناوري‌ها و مصالح نوين در زلزله
   •بسترسازي قانوني و الزامات مقرراتي ايمن‌سازي
   •اثربخشي آئين‌نامه‌ها و ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي و ايمني سازه‌اي
   •چالش‌هاي تأمين منابع مالي و پياده‌سازي ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي اماكن

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

زمين شناسي

 

17/11/1389

  همايش ژئوديناميک شرق ايران  

همايش ژئوديناميک (حرکات پوسته زمين) شرق ايران با همکاري دانشگاه بيرجند و سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور و به منظور ارتقاى سطح دانش و معلومات علاقه‌مندان به علوم‌زمين ، 17 و 18 بهمن امسال برگزار مى‌شود.
   همايش دو روزه آموزشى ژئوديناميک شرق ايران در بيرجند همراه با فيلد صحرايى با موضوع فرآيندهاى فرو رانش و ژئوديناميک ايران با حضور پروفسور فيليپ آگارد از دانشگاه پيرمارى کورى فرانسه برگزار مى‌شود.
  
   علاقه‌مندان مي‌توانند به منظور کسب اطلاعات بيشتر با شماره 66070508، اداره روابط ‌بين‌الملل سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور تماس حاصل نمايند.
 

     

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

نانوفناوري

 

07/11/1389

 

نمايشگاه تخصصي فناوري نانو و کاربرد آن در صنايع  

نمايشگاه تخصصي فناوري نانو و کاربرد آن در صنايع، به‌وسيله‌ي شرکت متين کار زاينده رود در روزهاي 7 الي 10 بهمن 1389 در محل نمايشگاه بين المللي شيراز برگزار مي‌شود.
  
   به گفته مدير اجرايي نمايشگاه، اين نمايشگاه فرصت مناسبي براي معرفي توانمندي‌هاي داخلي به صاحبان صنايع است. وي در خصوص اهداف برگزاري نمايشگاه به وجود ظرفيت‌هاي بزرگ سرمايه‌گذاري شرکت‌هاي دانش بنيان در حوزه فناوري نانو و نيز ايجاد زمينه‌اي براي مشارکت صاحبان صنايع در پروژه‌هاي کاربردي فناوري نانو اشاره کرد. به گفته وي در اين نمايشگاه گروه‌هاي مختلفي از جمله صنايع خودرو، صنعت نفت، گاز و پتروشيمي، شرکت‌هاي خارجي و همچنين شرکت بهران فيلتر به معرفي محصولات خود خواهند پرداخت.
  
   مدير اجرايي نمايشگاه، از جمله برنامه‌هاي جانبي اين نمايشگاه به برگزاري 3 کارگاه آموزشي با موضوعات معرفي انواع ميکروسکوپ‌ها و روش‌هاي مشخصه يابي، نانومواد و تجاري‌سازي فناوري نانو و نيز برگزاري مدرسه زمستانه نانو براي دانش آموزان و دانشجويان اشاره کرد. به گفته وي در مدرسه زمستانه نانو دوره‌هاي کوتاه آموزشي به منظور آشنائي با فناوري نانو براي دانشجويان دوره کارشناسي رشته‌هاي علوم پايه و مهندسي و نيز دوره‌هاي آشنائي با فناوري نانو ويژه دانش آموزان برگزار خواهد شد.
  
   علاقمندان فرصت دارند تا تاريخ 5 بهمن 1389 به منظور شرکت در نمايشگاه و دريافت فرم ثبت نام، به پايگاه اينترنتي نمايشگاه به آدرس www.iatex.ir مراجعه کرده و يا با دبيرخانه نمايشگاه از طريق شماره تلفن 07116275647 تماس حاصل نمايند.
  

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

طرح تثبیت شن های روان در 2 هزار و 600 هکتار از زمین های مناطق نفتی مارون و آغاجاری اجرا شد. به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مجری طرح گفت: در این طرح 800 هزار اصله نهال در این زمین ها کاشته شد. حسن بیگ لو افزود: برای اجرای این طرح 19 میلیارد و 370 میلیون ریال از اعتبارات ملی هزینه شد. مارون و آغاجاری در شرق شهرستان اهواز از مهم ترین مناطق تولید نفت در کشور محسوب می شود.

ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:اجراي طرح تثبيت شن هاي روان در مناطق نفت خيز آغاجاري, توسط رضا محمدی

ارتباط میان فازهای ماه و بارش باران کشف شد

محققان دانشگاه آریزونا با مطالعه جدید خود یکی از قدیمی ترین افسانه هایی که درباره تاثیر ماه بر روی آب و هوای زمین گفته می شد را به صورت آماری به اثبات رساندند. هنگامی که صحبت بر سر ابزارهای پیش بینی آب و هوا باشد، معمولا تاثیر کره ماه بر روی آب و هوای زمین به همان اندازه در نظر گرفته می شود که یک کرم ابریشم، یک کتاب و یا روماتیسم یکی از اعضای خانواده می تواند بر روی تغییرات آب و هوا تاثیر داشته باشد. اما مطالعات جدید که گزارش نتایج آن در نشریه مطالعات ژئوفیزیک منتشر شده نشان می دهد فازهای ماه به ظاهر بر روی الگوهای بارش باران و جریان رودها و سیلها در آمریکا تاثیر کوچکی دارند، نتیجه ای که می تواند داستانهای محلی و قدیمی را که در مورد ارتباط فازهای ماه با آب و هوا گفته می شده است را به اثبات برساند.
   به گزارش مهر، محققان دانشگاه آریزونا در این مطالعات دریافتند بارش برف و باران چند روز پیش از تربیع ماه کمی افزایش پیدا می کند، حالتی که ماه در آن در میانه مسیر کامل شدن ماه نو قرار دارد. این تاثیر در مورد جریان رودها نیز به تایید رسیده و بر روی مقدار آبی که در رودها جاری است نیز تاثیر می گذارد. طی فاز تربیع به مقدار بارش باران چه اندازه افزوده خواهد شد؟ به گفته "رندی سرونی" از دانشگاه آریزونا، این سئوال را سئوالی 64 هزار دلاری می خواند ( کنایه از مهم بودن سوال) و معتقد است این رویداد کاملا با شدت توفانی که باران را ایجاد کرده و در مورد میزان آب جاری در رودها به سیستم رودخانه ای مرتبط است. در برخی از موارد این ارتباط نسبتا قوی است مانند آنچه در رود اوهایو دیده می شود. اما این تاثیر در طولانی مدت و نسبتا ناچیز است به طوری که شاید تنها 5 درصد میزان بارش باران را افزایش دهد.
   به گفته دانشمندان چنین ارتباطی میان فازهای ماه و بارش باران می تواند به این معنی باشد که پیشگویان آب و هوا می توانند از فرصت بهتری برای پیش بینی سیلها برخوردار باشند. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه احتمال اینکه بروز سیلها در فاز هلال ماه نسبت به فاز ماه کامل یا ماه نو شایع تر باشد نیز وجود دارد.
   محققان برای انجام این مطالعه از اطلاعات بارندگی شبکه آب و هوایی تاریخی آمریکا که از سال 1895 تا به حال به ثبت اطلاعات آب و هوایی پرداخته است، استفاده کردند. سرونی در مورد ارتباط میان ماه و بارش باران می گوید: ما تنها توانسته ایم ارتباط آماری میان جریان آب رودها و بارش باران را با چرخه فازهای ماه نشان دهیم، اما نتوانسته ایم وارد مکانیزم فیزیکی آن شویم.
   به گفته وی برخی از دانشمندان در دهه 60 و 70 گمان برده بودند که این ارتباط تحت تاثیر کشش های سطحی کره ماه بر روی تولید پرتوهای کیهانی که آن نیز به تغییر در الگوهای بارش باران ارتباط داده می شود، به وجود می آید. دیگر دانشمندان نیز اعلام کرده بودند شاید نیروهای کششی ماه منجر به تغییر فشار اتمسفر شده و در نتیجه توفانها و بارندگی به وجود می آید.
   بر اساس گزارش یو اس ای تودی، سرونی می گوید متاسفانه هنوز هیچ ارتباط فیزیکی میان تاثیر فازهای ماه بر بارش باران کشف نشده است و امیدوارم مطالعات ما بتواند انگیزه ای جدید را برای مطالعه بیشتر بر روی این موضوع به وجود آورد.
ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:ارتباط میان فازهای ماه و بارش باران کشف شد, توسط رضا محمدی

6 شهر جدید به نقشه تقسیمات کشوری اضافه شد

دولت با توجه به شرایط خاص جغرافیایی منطقه، با ایجاد 6 شهر جدید در استان های کرمان، فارس، لرستان، خوزستان و تهران موافقت کرد. به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی بنا به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده (13) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب1362ـ با تبدیل روستای خومه‌زار از توابع دهستان آبکش یک بخش مرکزی شهرستان ممسنی در استان فارس به شهر موافقت کردند و بر این اساس شهر خومه‌زار به نقشه تقسیمات کشوری استان فارس اضافه می شود. بر اساس مصوبه دولت ،با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی ، روستای صالح مشطت مرکز بخش فتح‌المبین شهرستان شوش در استان خوزستان به شهر تبدیل و به عنوان شهر صالح مشطت شناخته می‌شود. بر این اساس ، وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی با تبدیل روستای فرون‌آباد مرکز دهستان فرون‌آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان پاکدشت در استان تهران به شهر موافقت کردند و شهر فرون‌آباد به نقشه جغرافیای استان تهران اضافه می شود. بر اساس مصوبه دولت، با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی ، روستای مشراگه مرکز بخش مشراگه از توابع شهرستان رامشیر در استان خوزستان پس از تجمیع با روستای ام‌الصخر و نقطه جمعیتی شرکت بانه به شهر تبدیل و به عنوان شهر مشراگه شناخته می‌شود.
   بر این اساس ، با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی، روستای هفت چشمه مرکز بخش کاکاوند شهرستان دلفان در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی داربید و نصرت‌آباد از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر هفت‌چشمه شناخته می‌شود. با تصویب دولت، روستای شول‌آباد سفلی مرکز بخش ززوماهرو از توابع شهرستان الیگودرز در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی شول‌آباد علیا، دلسوران، درخت چمن، آثار، سرلک، خدادادکش علیا و سفلی از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر شول‌آباد شناخته می‌شود. همچنین با تصویب دولت، بخش زیدآباد به مرکزیت شهر زیدآباد از ترکیب دهستانهای زیدآباد و محمودآباد سید در تابعیت شهرستان سیرجان در استان کرمان ایجاد می شود. این مصوبات از سوی محمد رضا رحیمی ، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

چين ششمين ماهواره موقعيت‌سنج‌ جهاني بومي خود را به فضا پرتاب مي‌كند.
   چين قصد دارد ششمين ماهواره موقعيت‌سنج جهاني بومي كشورش را در هفته جاري به فضا پرتاب كند و اين ماهواره يكي از سلسله ماهواره‌هاي شبكه موقعيت‌سنج جهاني است. اين ماهواره به همراه موشك بالابر «Long March-3C» به فضا فرستاده مي‌شود و به 5 ماهواره ديگر كه هم اكنون در مدار زمين قرار دارند مي‌پيوندد. چين قصد دارد با تكميل شبكه بومي موقعيت‌سنج جهاني اين سيستم را جايگزين سيستم موقعيت‌سنج جهاني آمريكا «جي‌پي‌اس» كند.


   منبع: خبرگزاري فارس

ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور: گرچه با چندین کشور آفریقایی همکاری‌های موثر داریم، جایگاهی ویژه برای سنگال قائلیم.




ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

جمهوری اسلامی ایران یک تفاهم‌نامه برای تقویت و ارتقای همکاری‌های علمی و فنی در زمینه‌های نقشه‌برداری با کشور سودان امضا کرد.

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد