اماکن تاریخی و طبیعی
نام
در باره نامگذاری شهر آستارا و ریشه آن دیدگاههای گوناگونی وجود داد. از جمله در بین اهالی معروف است که نام شهر از واژه آستهرو، هُسته رُو به معنی آهستهرو است. برپایه این دیدگاه نام این سرزمین در آغاز آهستهرو بوده زیرا کاروانان و مسافران زمانیکه به این منطقه مردابی ساحلی میرسیدند ناچار به حرکت آهستهتر میشدند.[۴] آستهرو یا هَستهرو تالشی به مرور تبدیل به آستارا شدهاست. در عنبران محله که روستائی تالش نشین است مردم هنوز هم به این شهر اوستورو میگویند. نظریه دیگری که در این مورد وجود دارد اشاره دارد به اخذ نام شهر از ماهی خاویاری آسترا که در گذشته در این منطقه به وفور صید میشد. برخی نیز واژه آستارا را برگرفته از ریشه ایرانی استردن یا ستردن بمعنای گرفتن (گرفتن باج یا حق العبور) دانسته اند.
ویژگیهای خاص
دبیرستان حکیم نظامی
در این دبیرستان، اساتیدی مانند نیما یوشیج تدریس نمودهاند که در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، جشن صد سالگی آن برپا شد
بالاترین نرخ باسوادی در ایران
آستارا برای سالیان مدید و از سالهای پیش از وقوع انقلاب اسلامی رکورددار میزان جمعیت باسواد در کشور است. مطابق آخرین آمار آستارا با داشتن بیش از ۸/۹۸ ٪ باسواد نخستین شهر باسواد ایران میباشد
اقوام
مشاهیر
ابراهیم نبوی، زاده۱۳۳۷ فعال سیاسی، روزنامه نگار و طنزنویس
منابع:
- ↑GeoHive: Global Statistics: Iran - Gilan
- ↑وبگاه آستارا. دربارهٔ آستارا.
- ↑ افشار سیستانی، ایرج، نام دریای پارس و دریای مازندران و بندرها و جزیرههای ایرانی، تهران: کشتیرانی والفجر ۸، ۱۳۷۶ خ.، ص۲۸۰.
- ↑ افشار سیستانی، ایرج، نام دریای پارس و دریای مازندران و بندرها و جزیرههای ایرانی، تهران: کشتیرانی والفجر ۸، ۱۳۷۶ خ.، ص۲۷۹.
- ↑ تاریخ جامع آستارا و حکام نمین نوشتهٔ بهروز نعمت اللهی، ۱۳۸۰، ص۵۰۷
- ↑فهرست نویسندگان آستارا
نظرات شما عزیزان: