استاد دانشگاه آزاد در رشته ژئومورفولوژي يا ريخت زمين شناسي گفت: اين علم در بخش عمران و ساخت و ساز کاربرد زيادي دارد اما هنوز در کشور ما توجه چنداني به اين بخش نمي شود.
جمشيد جداري عيوضي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: در کشورهاي پيشرفته تمام ساخت و سازها با کمک علم ژئومورفولوژي صورت مي گيرد و بايد ترتيباتي اتخاذ شود که در کشور ما نيز اين علم آنگونه که بايد و شايد در خدمت ساخت و ساز به کار رود.علم ژئومورفولوژي چگونگي پيدايش زمين و چگونگي تغيير و تحول در ان را به صورت علمي بررسي مي کند و از اين طريق مي تواند تغييرات را پيش بيني و يا ازآن جلوگيري کند.
به گفته او خانه انسان به معناي کلي ، سطح زمين است و همه فعاليت هاي انساني با سطح زمين به طور مستقيم ارتباط دارد.
جداري عيوضي با توجه به تعريف ژئومورفولوژي تاکيد کرد استفاده از اين علم در ساخت و ساز و فعاليت هاي عمراني بسيار ضروري است.
وي در خصوص تاريخچه اين علم در جهان و ايران گفت: سابقه اين علم در کشور ما چندان طولاني نيست و حداکثر به 40 سال قبل بر مي گردد اما در برخي از کشورها اين علم سابقه طولاني تري دارد .
به گفته او دانش مربوط به تحولات زميني از مدتها قبل مورد مطالعه دانشمندان بود اما اين بررسي ها به صورت يک علم از اواخر قرن 19 آغاز شد و در اوايل قرن 20 توسعه يافت و بعد از جنگ جهاني دوم در بازسازي شهرهايي که ويران شده بودند در سطح وسيع مورد استفاده قرار گرفت.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اين که دانش ريخت زمين شناسي به تدريج در کشور ما شناخته شده و کم و بيش از ان استفاده مي شود گفت با توجه به سانحه خيز بودن کشور از لحاظ طبيعي اين علم بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرد.
مدير اجرايي سال جهاني سياره زمين، گفت: ايران در مقايسه با ديگر کشورها در خصوص ژئوتوريسم از جايگاه خوبي برخوردار است و داراي پتانسيل بسيار بالايي در زمينه جذب توريسم است.
. " ادوارد مولدر" با اشاره به برگزاري همايش زمين گردشگري در سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور ،در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: صنعت توريست در جهان اولين قدم ها را برداشته و بسيار جوان است.
وي با اشاره به طبيعت زيباي ايران اظهار داشت: اين اولين سفرم به ايران است و با مشاهده طبيعت زيباي ايران مي توانم بگويم که ايران به عنوان يکي از بهترين و زيباترين کشورهاي دنيا است.
وي ادامه داد: بدون شک افراد زيادي مايل هستند که به ايران سفر کنند و از جاذبه هاي بي نظير آن ديدن کنند که بدون شک آمدن اين افراد باعث پرورش صنعت توريسم مي شود.
مولدر گفت: مردم جهان جاذبه هاي بي نظير ايران را نمي شناسند و من چون زمين شناس هستم و نقشه ها را مطالعه کرده ام با آن آشنا هستم از اين رو ايران بايد تبليغات خود را قوي تر کند.
وي در پاسخ به اين سوال که ايران با چه کشوري قابل مقايسه است اظهار داشت: ايران از خيلي جهات يک کشور ويژه است و مثل آن وجود ندارد ولي اگر بخواهيم طبقه بندي کنيم هيچ کشوري شبيه کشوري ديگر نيست.
مدير اجرايي سال جهاني سياره زمين ادامه داد: من به عنوان يک زمين شناس مي گويم که ايران کوهها و صخره هاي زيبايي دارد و من هيچ جاي دنيا نديدم در کشور خودم هلند چنين چيزهاي وجود دارد اما بيشتر مانند خاک است، تپه هايي هستند که به صورت خاک بالا آمدند.
وي اضافه کرد:چنين کوههاي برافراشته که از آسمان بالا زده را فقط در يک يا دو نقطه در اسپانيا ديدم بنابراين ايران از نظر کوهها و صخره هاي سنگي واقعا يکتا است و چنين چيزي هيچ جاي دنيا وجود ندارد.
کارشناس مسوول ژئوتوريسم،ژئوپارک وميراثزمين شناختي درسازمان زمين شناسي واکتشافات معدني کشور گفت:اطلس جامع توانمندي هايژئوتوريسم و ژئوپارک ايران حاوي بيش ازهزار قطعه عکس ازپديده هاي زمين شناختي کشوربه همراه توصيف وشرح تمامي تصاوير ونقشه هاي دسترسي به آنها تا آذرماه منتشر ميشود. عليرضا امريکاظمي روز چهارشنبه در حاشيه برگزاري نخستين همايش زمين گردشگري در سازمان زمينشناسي و اکتشافات معدني کشور در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين اطلس به دوزيان فارسي و انگليسي است و پوشش کاملي از 30 استان کشور ارايه مي دهد.
وي گفت: براي تهيه اطلس جامع توانمندي هاي ژئوتوريسم و ژئوپارک ايران ، فعاليت هاي گستردهاي از جمله شناسايي و مطالعه تمام مناطق شاخص کشور از ديدگاه زمين شناسي صورت گرفتهکه نتايج آن دراين اطلس گنجانده مي شود.
به گفته وي اين اطلس با همکاري سازمانزمين شناسي و اکتشافات معدني کشور و پايگاه ملي داده هاي علوم زمين تهيه و منتشر ميشود.
امري کاظمي با اشاره به موقعيت خاص سرزمين ايران گفت: ايران در نقطه اياست که زمين ساخت صفحه اي يا تکتونيک صفحه اي تاثير زيادي برروي منطقه دارد و پديدههاي زمين شناختي زيادي را نمايان مي کند.
وي ادامه داد: همچنين به دليل اينکهسرزمين ما مانند کشورهاي اروپايي پوشيده از درخت يا برف و يخ نيست، اين پديده هاکاملا قابل دسترسي و ديدن هستند، بنابراين با توجه به اينکه تمام پديده هاي زمينشناختي موجود در ايران قابل دسترسي است، کشور ما جزو نقاط منحصر به فرد دنياست.
اين کارشناس ژئوتوريسم ادامه داد: همچنين به علت اينکه ايران در عرض جغرافياييگسترده با اختلاف ارتفاع زياد در مناطق مختلف قرار گرفته است، داراي چهار فصل مشخصاست که گوناگوني زيستي و زمين شناختي خوبي را در کشور ايحاد کرده است.
وي گفت: ازاين رو ايران پتانسيل هاي بالايي را براي بحث ژئوتوريسم ايجاد کرده است.
امريکاظمي با بيان اينکه با داشتن اين همه قابليت در بخش ژئوتوريسم، در بخش زيربناييگردشگري و توريسم فرهنگي و تاريخي در کشور ضعف هستيم، افزود: شکوفايي اين صنعت درکشور مستلزم اجراي يک مجموعه کارهاي زير بنايي است.
وي در پايان، بحث ژئوتوريسمرا دردنيا بحث کاملا جديدي دانست و گفت: ما هم همگام با کشورهاي ديگر پيش مي رويم.
دستیار ویژه رئیس جمهور گفت: طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان بزرگترین پروژه این استان است که تحولات بزرگی را در استان سمنان ایجاد می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، 'سیدمجتبی ثمره هاشمی' در بازدید از غرفه استانداری سمنان در نمایشگاه بزرگ یکصدمین سفر رئیس جمهور در مشهد افزود: اجرای این پروژه مشکل کم آبی این استان را برطرف می کند و موجب رشد صنعت، کشاورزی و اشتغال در استان سمنان می شود.
وی مردم استان سمنان را مردمی متدین و در صحنه خواند و گفت: هرچقدر به این مردم خدمت کنیم کم است و مسوولان باید بیشترین خدمات را به این مردم ارائه کنند.
ثمره هاشمی با بیان اینکه احمدی نژاد فرزند استان سمنان است، این امر را بزرگترین ویژگی برای استان سمنان دانست و افزود: باید مردم و مسوولان استان از این شاخص و ویژگی نهایت استفاده را ببرند.
دستیار ویژه رئیس جمهور گفت: استان سمنان در سه سفر رئیس جمهور خدمات و فعالیت های بسیار خوبی داشته است و باید روند توسعه و عمران این استان با سرعت ادامه یابد.
ثمره هاشمی به مدت نیم ساعت از غرفه استان سمنان در نمایشگاه بزرگ دست آوردهای سفرهای استانی در مشهد دیدن کرد و با روند اجرایی پروژه ها و مصوبات سفرهای استانی آشنا شد.
'ایرج کارخایی' دبیر شورای اطلاع رسانی استانداری سمنان گفت: غرفه استان سمنان با وسعت 100 مترمربع بین استان های اصفهان و فارس در نمایشگاه بین المللی مشهد واقع است و در آن دستاوردهای سفرهای استانی در قالب عکس، پوستر، نمودار و ... در زمینه های اشتغال، مسکن مهر ، نیروگاهی و سایر زمینه ها ارائه شده است.
استان سمنان در سه سفر هیئت دولت بیش از 750 پروژه و مصوبه داشته است که با حجم اعتباری بالغ بر 10 هزار میلیارد ریال اجرا و یا در حال اجراست.
مصوبات دور اول سفر بیش از 97 درصد، دور دوم 79 درصد و دور سوم بین 35 تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این نمایشگاه تا اواخر هفته جاری برپا است.