-

معرفی اکوتوریسم Eco Tourism

اكوتوریسم اختصار واژه Ecological - Tourism است كه در ادبیات فارسی به جهانگردی زیست محیطی یا طبیعت گردی مشهور شده است. هر چند كه در زبان فارسی بین جهانگردی زیست محیطی و جهانگردی طبیعت گرد تفاوتی قایل نشده‌اند اما اصولاْ دانشمندان این عرصه تفاوت هایی بین این دو واژه قایل هستند و اكوتوریسم را زیرمجموعه طبیعت گردی می‌دانند، امّا به دلیل وارد نشدن به مباحث فلسفی بحث این دو واژه را با كمی اغماض یكسان تلقی می‌نماییم.

اکوتوریسم



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ جمعه 27 / 7 / 1390برچسب:معرفی اکوتوریسم Eco Tourism, توسط رضا محمدی

تعريف: ژئوتوريسم، جئوتوريسم، توريسم جغرافيايي (Geo Tourism) يكي از رشته‌هاي تخصصي اكوتوريسم است كه به معرفي پديده‌هاي زمين‌شناسي به گردشگران با حفظ هويت مكاني آنها مي‌پردازد.ژئوتوريسم از علوم ژئومورفولوژي، ژئوتكنيك، ژئوفيزيك زميني، ژئوشيميايي و كليماتولوژي بهره برده و كارشناسان علوم زمين و علاقه‌مندان به طبيعت را براي بازديد از جاذبه‌هاي زمين دعوت مي‌كند. حفظ محيط زيست و چشم‌اندازهاي آن، عدم تغيير و خودداري از دخالت انسان در بر هم زدن چهره زمين از اهداف اصلي ژئوتوريسم است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ دو شنبه 7 / 3 / 1398برچسب:ژئوتوريسم Geo Tourism , توسط رضا محمدی

جغرافياي توريستي روابط انسان را با محيط به هنگام وقت فراغت مطالعه مي کند. فعاليت هاي توريستي و مسافرت هاي داخلي و خارجي بخشي از فعاليت هاي انساني را تشکيل مي دهد و با اقتصاد ملي کشورها پيوند مي خورد. از طرفي محل استفاده از اوقات فراغت و تعطيلات شکل سالم سازي جسم و روح به  خود مي گيرد و در اين رابطه از جغرافياي پزشکي تاثير مي پذيرد.انسان و خصوصيات حياتي وي محيط پيراموني را بر پهنه زمين تشکيل مي دهد و بنابراين پيکره زمين سطح تجمع محور مطالعات جغرافيايي است. از اين رو تغييراتي که بر پيکره زمين به وجود مي آيد ناشي از نقشي است که در نتيجه رفتارهاي گوناگون انسان ايجاد مي گردد و تجزيه و تحليل تغييرات ناشي از ايفا» اين نقش ها و رفتارهاي انساني، جز» مهمترين وظايف مطالعات جغرافيايي هستند.انسان و گروه هاي اجتماعي به وجود آورنده اصلي تغييرات مکاني و شکل دهندگان پيکره هايي هستند که بر پهنه زمين به وجود مي آيند.

http://bia2lovemen.persiangig.com/image/k2222222.jpg

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ شنبه 12 / 11 / 1385برچسب:جغرافياي توريستي, توسط رضا محمدی

شاخه ای از دانش بشری که با عنوان جغرافیای زیستی از آن یاد می شود، بخشی از علوم تجربی است که در مرز تلاقی و تلفیق دو رشته علمی جغرافیا و زیست شناسی قرار دارد.شاخه ای از دانش بشری که با عنوان جغرافیای زیستی از آن یاد می شود، بخشی از علوم تجربی است که در مرز تلاقی و تلفیق دو رشته علمی جغرافیا و زیست شناسی قرار دارد. به تعبیر دیگر جنبه جغرافیایی دانش زیست شناسی یا جنبه زیست شناختی دانش جغرافیا است. هدف این شاخه از دانش ، درک نحوه انتشار جاندارن روی کره زمین و علل کیفیت گسترش آنهاست: یعنی فهم و بیان این نکته که جانداران چگونه روی کره زمین پراکنده شده اند و چرا اینگونه منتشر شده اند؟ اصطلاح جغرافیایی زیستی معادل Biologeography در زبان انگلیسی است

http://ngdir.ir/Data_SD/GeoportalInfo/Subjects/Pics/12879_1.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 7 / 11 / 1389برچسب:جغرافیای زیستی, توسط رضا محمدی

جغرافیای نظامی

مقدمه
جغرافيا در سازمان زندگي بيش از پيش به علوم رياضي وابسته است. در اين مکتب جغرافيا علم مطالعه پراکندگي فضاهاي زندگي و وابستگي هاي مکاني است. در اينجا، مفاهيم مکان و پراکندگي، اساس کار جغرافي دانان مي باشد.
چون جغرافيا به تفاوتهاي موجود به ميان عوامل طبيعي و انساني و نيز روابط انسان و محيط تأکيد و توجه دارد، تحليلهاي ناحيه اي با نگرشهاي مکاني و اکولوژي پياده ميگردد. جغرافياي نظامي که يکي از رشته هاي تخصصي جغرافياست، در جغرافياي ناحيه اي حضور فعال خود را نشان مي دهد و با برخورد عملي با مشکلات، نيازهاي نظامي را در برنامه هاي عملياتي و ستادي به صورت دقيق برطرف مي نمايد و در اجراي طرح هاي عملياتي بصورت بارزي ارائه طريق مي کند.
ايولاکست مي گويد: جغرافيا چه از نظر توصيفي و چه از نظر به اصطلاح طبيعي، با مشخصات اقتصادي، اجتماعي، جمعيتي و سياسي اش مي بايستي از جهت عملي و به عنوان يک قدرت دقيق در چهارچوب اعمالي که دستگاه حکومت براي کنترل تشکيلات مردم قلمرو خود و با جنگ انجام مي دهد، بايد مورد توجه قرار گيرد.
با توجه به تعاريف فوق، نقش جغرافياي نظامي در دفاع عامل و غير عامل بيشتر مشخص مي گردد که وسعت شکل و عمق و ديگر عوامل طبيعي در دفاع نقش خويش را عملي مي سازد و از طرفي عوامل انساني در دفاع عامل تأثير لازم را براي محيط نظامي اعمل مي کند. در اين راستا ايولاکست به تجزيه و تحليلهاي مختلف جغرافيايي که ارتباط نزديکي با عمليات نظامي دارد اشاره مي کند و به نام جغرافيا ستادهاي بزرگ نام مي برد که مي توان از آن به عنوان يک جغرافياي کاربردي نتيجه گرفت. در اين روند، مي توان تعريف نقش و قلمرو جغرافياي نظامي را بدست آورد. جغرافياي نظامي تأثير عوارض جغرافيايي يک منطقه را در حرکات نظامي که در آن منطقه اجرا شده و يا احتمال وقوع آن مي رود، تعيين و در داخل سرزمين يک حکومت مستقل، اثرات آن را نسبت به فعاليت هاي نظامي تشريح مي نمايد.
با توجه به تعريف فوق نقش جغرافياي نظامي در مسائل آفندي و پدافندي ملحوظ تر مي گردد.

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 7 / 7 / 1389برچسب:جغرافیای نظامی, توسط رضا محمدی
ارسال در تاريخ 8 / 6 / 1389برچسب:اصول و مبانی کارتوگرافی, توسط رضا محمدی

اقتصادی- اجتما عی

جمعیت کل استا ن گیلان حدود 6/2 میلیون نفر می باشد. جمعیت حوزه آبخیز حدودأ 2/1 میلیون نفر می با شد . طبق سرشماری سا ل   1375این جمعیت در شهر های اصلی استا ن متمرکز می با شند(نظیر رشت با جمعیت 713،000 نفر، صومعه سرا با جمعیت 137،000 نفر و انزلی با جمعیت 120،000 نفر) در آمد نا خا لص منطقه ای گیلان در سا ل 1379 ، حدود 16،437 میلیارد ریا ل ( برابر با 2 میلیا رد دلار آمریکا) تخمین زده شده است. استا ن گیلان یکی از قطبها ی مهم کشا ورزی به ویژه تولید برنج محسوب می گردد. میزان برنج تولیدی در سا ل 1380-1379 حدودأ 990،000 تن بوده است. منطقه مورد مطا لعه شا مل 6 شهرستا ن رشت،انزلی، صومعه سرا، شفت، فومن و ما سا ل می با شد.

کا ربری اراضی

شکل زیر کا ربری اراضی را درسا ل 1382 در حوزه آبخیز نشا ن می دهد.( مربوط به تصا ویر حوزه آبخیز) مساحت حوزه آبخیز 3،610 کیلو متر مربع است.42%  از این اراضی جنگل،7/26% مزارع و شا لیزار،6/8 % باغ و 8 % شا مل منا طق شهری می با شد.

 

 


نقشه کاربری اراضی حوزه آبخیز تالاب انزلی

%

km2

طبقه بندی

1.3

45.5

استخر- آبگیر

3.3

118.0

تالاب

8.6

311.2

باغ

26.7

962.5 مزارع- شالیزار

42.0

1,513.5 جنگل

3.0

107.7 مرتع

7.1

255.9 اراضی لخت

8.0

292.4 مناطق شهری
100.0 3,606.8 جمع

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:آبخیز داری, توسط رضا محمدی

جغرافياي شهري چيست؟

تعاريف مختلفي در رابطه با جغرافياي شهري بيان شده است كه به ذكر چند مورد از آنها مي‌پردازيم:
1- جغرافياي شهري روي نظام فضايي و موقع شهر تأكيد دارد و نظير ساير شاخه‌هاي علم جغرافيا، علل پراكندگي مكان‌هاي شهري، تشابهات و تناقضات اجتماعي- اقتصادي ميان آنها را در ارتباط با شرايط مكاني مطالعه مي‌كند.
بر اساس تعريف فوق، جغرافياي شهري موارد زير را تأكيد مي‌نمايد:
-نظام داخلي شهرها و ماهيت الگوها به ويژه كاربري زمين و حوزه‌هاي اجتماعي در شهرها.
-بررسي روند اين الگوها و شكل‌گيري آنها در طول زمان

2-  جغرافياي شهري درباره الگوهاي فضايي پديده‌هاي شهري، از نظر پراكندگي فضايي و نيز تأثير متقابل فضايي آنها مطالعه كرده و همچنين روندها را در داخل شهرها بررسي مي‌كند. 
3-  جغرافياي شهري، مطالعه جغرافيايي از شهرنشيني و حوزه‌هاي شهري است. در واقع، در جغرافياي شهري، در يك طرف جغرافياي سيستماتيك (نظام يافته) و در سمت ديگر جغرافياي ناحيه‌اي قرار مي‌گيرد. پايگاه جغرافياي شهري ميان اين دو شاخه اصلي جغرافيا قرار دارد. 
جنبه‌هاي فضايي توسعه شهري از دو ديدگاه بررسي مي‌شود:
الف- درون شهري:
در اين قسمت، شهر به عنوان يك پديده مجزا و منفك در سيستم سكونتگاهي مطالعه مي‌شود كه مباحثي مثل: كيفيت كاربري زمين، مورفولوژي شهري و كاركرد شهر از آن جمله است.
ب- برون شهري يا تأثيرات متقابل فضايي يك حوزه شهري در حوزه شهري ديگر:
در اينجا تأثيرات مادر شهرهاي جهاني در مادر شهرهاي ملي، ناحيه‌اي و تأثيرات شهر مسلط به ساير شهرها و نواحي كشور و وابستگي فضايي شهر و ناحيه مورد بررسي قرار مي‌گيرد. 
مفهوم پراكندگي فضايي در جغرافياي شهري:
مفهوم آن شكل‌گيري پديده‌هاي شهري در سطوح خطي، شبكه‌اي، سطحي و نظاير آن مي‌باشد و در آن تأثير متقابل فضايي، آمد و شد روزانه از محل كار به مركز خريد، جابجايي محله مسكوني و مسكن در داخل شهرها و موضوعاتي از اين قبيل بررسي مي‌شود.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1389برچسب:جغرافیای شهری, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد