ارتباط میان فازهای ماه و بارش باران کشف شد
به گزارش مهر، محققان دانشگاه آریزونا در این مطالعات دریافتند بارش برف و باران چند روز پیش از تربیع ماه کمی افزایش پیدا می کند، حالتی که ماه در آن در میانه مسیر کامل شدن ماه نو قرار دارد. این تاثیر در مورد جریان رودها نیز به تایید رسیده و بر روی مقدار آبی که در رودها جاری است نیز تاثیر می گذارد. طی فاز تربیع به مقدار بارش باران چه اندازه افزوده خواهد شد؟ به گفته "رندی سرونی" از دانشگاه آریزونا، این سئوال را سئوالی 64 هزار دلاری می خواند ( کنایه از مهم بودن سوال) و معتقد است این رویداد کاملا با شدت توفانی که باران را ایجاد کرده و در مورد میزان آب جاری در رودها به سیستم رودخانه ای مرتبط است. در برخی از موارد این ارتباط نسبتا قوی است مانند آنچه در رود اوهایو دیده می شود. اما این تاثیر در طولانی مدت و نسبتا ناچیز است به طوری که شاید تنها 5 درصد میزان بارش باران را افزایش دهد.
به گفته دانشمندان چنین ارتباطی میان فازهای ماه و بارش باران می تواند به این معنی باشد که پیشگویان آب و هوا می توانند از فرصت بهتری برای پیش بینی سیلها برخوردار باشند. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه احتمال اینکه بروز سیلها در فاز هلال ماه نسبت به فاز ماه کامل یا ماه نو شایع تر باشد نیز وجود دارد.
محققان برای انجام این مطالعه از اطلاعات بارندگی شبکه آب و هوایی تاریخی آمریکا که از سال 1895 تا به حال به ثبت اطلاعات آب و هوایی پرداخته است، استفاده کردند. سرونی در مورد ارتباط میان ماه و بارش باران می گوید: ما تنها توانسته ایم ارتباط آماری میان جریان آب رودها و بارش باران را با چرخه فازهای ماه نشان دهیم، اما نتوانسته ایم وارد مکانیزم فیزیکی آن شویم.
به گفته وی برخی از دانشمندان در دهه 60 و 70 گمان برده بودند که این ارتباط تحت تاثیر کشش های سطحی کره ماه بر روی تولید پرتوهای کیهانی که آن نیز به تغییر در الگوهای بارش باران ارتباط داده می شود، به وجود می آید. دیگر دانشمندان نیز اعلام کرده بودند شاید نیروهای کششی ماه منجر به تغییر فشار اتمسفر شده و در نتیجه توفانها و بارندگی به وجود می آید.
بر اساس گزارش یو اس ای تودی، سرونی می گوید متاسفانه هنوز هیچ ارتباط فیزیکی میان تاثیر فازهای ماه بر بارش باران کشف نشده است و امیدوارم مطالعات ما بتواند انگیزه ای جدید را برای مطالعه بیشتر بر روی این موضوع به وجود آورد.
6 شهر جدید به نقشه تقسیمات کشوری اضافه شد
بر این اساس ، با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی، روستای هفت چشمه مرکز بخش کاکاوند شهرستان دلفان در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی داربید و نصرتآباد از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر هفتچشمه شناخته میشود. با تصویب دولت، روستای شولآباد سفلی مرکز بخش ززوماهرو از توابع شهرستان الیگودرز در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی شولآباد علیا، دلسوران، درخت چمن، آثار، سرلک، خدادادکش علیا و سفلی از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر شولآباد شناخته میشود. همچنین با تصویب دولت، بخش زیدآباد به مرکزیت شهر زیدآباد از ترکیب دهستانهای زیدآباد و محمودآباد سید در تابعیت شهرستان سیرجان در استان کرمان ایجاد می شود. این مصوبات از سوی محمد رضا رحیمی ، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
چين ششمين ماهواره موقعيتسنج جهاني بومي خود را به فضا پرتاب ميكند.
چين قصد دارد ششمين ماهواره موقعيتسنج جهاني بومي كشورش را در هفته جاري به فضا پرتاب كند و اين ماهواره يكي از سلسله ماهوارههاي شبكه موقعيتسنج جهاني است. اين ماهواره به همراه موشك بالابر «Long March-3C» به فضا فرستاده ميشود و به 5 ماهواره ديگر كه هم اكنون در مدار زمين قرار دارند ميپيوندد. چين قصد دارد با تكميل شبكه بومي موقعيتسنج جهاني اين سيستم را جايگزين سيستم موقعيتسنج جهاني آمريكا «جيپياس» كند.
منبع: خبرگزاري فارس
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور: گرچه با چندین کشور آفریقایی همکاریهای موثر داریم، جایگاهی ویژه برای سنگال قائلیم.
ادامه مطلب...
جمهوری اسلامی ایران یک تفاهمنامه برای تقویت و ارتقای همکاریهای علمی و فنی در زمینههای نقشهبرداری با کشور سودان امضا کرد.
ادامه مطلب...