-

 

بلاياي طبيعي

 

07/12/1389

  كنفرانس ملي زلزله و آسيب پذيري اماكن و شريانهاي حياتي  

دبيرخانه كنفرانس زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي با حمايت برخي دستگاه‌هاي اجرايي و مراكز دانشگاهي كشور تشكيل شده است و در نظر دارد در تاريخ 7 اسفندماه سال جاري كنفرانس ملي «زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي» را به همراه كارگاه‌هاي آموزشي با اهداف ذيل برگزار نمايد :
  
   •هم‌انديشي و تبادل تجارب برنامه‌ريزي مقاوم‌سازي در اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •همگرا كردن ديدگاه‌ نهادهاي مسئول در موضوع مديريت بحران و اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •آموزش و آگاهي‌بخشي مديران و برنامه‌ريزان اين حوزه‌ها
   •تعامل نزديك ذيربطان دربارة بايسته‌ها و چالش‌هاي كاهش آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي
  
   محورهاي كنفرانس:
   •ايمني غير سازه‌اي
   •آموزش و فرهنگ‌سازي
   •سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي
   •برنامه‌ريزي شهري و شهرسازي
   •صنعت بيمه و مديريت ريسك زلزله
   •سازمان‌هاي مردم‌نهاد و زلزله
   •سازمان‌هاي امدادي و خدماتي و زلزله
   •فناوري‌ها و مصالح نوين در زلزله
   •بسترسازي قانوني و الزامات مقرراتي ايمن‌سازي
   •اثربخشي آئين‌نامه‌ها و ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي و ايمني سازه‌اي
   •چالش‌هاي تأمين منابع مالي و پياده‌سازي ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي اماكن

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

زمين شناسي

 

17/11/1389

  همايش ژئوديناميک شرق ايران  

همايش ژئوديناميک (حرکات پوسته زمين) شرق ايران با همکاري دانشگاه بيرجند و سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور و به منظور ارتقاى سطح دانش و معلومات علاقه‌مندان به علوم‌زمين ، 17 و 18 بهمن امسال برگزار مى‌شود.
   همايش دو روزه آموزشى ژئوديناميک شرق ايران در بيرجند همراه با فيلد صحرايى با موضوع فرآيندهاى فرو رانش و ژئوديناميک ايران با حضور پروفسور فيليپ آگارد از دانشگاه پيرمارى کورى فرانسه برگزار مى‌شود.
  
   علاقه‌مندان مي‌توانند به منظور کسب اطلاعات بيشتر با شماره 66070508، اداره روابط ‌بين‌الملل سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور تماس حاصل نمايند.
 

     

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

 

نانوفناوري

 

07/11/1389

 

نمايشگاه تخصصي فناوري نانو و کاربرد آن در صنايع  

نمايشگاه تخصصي فناوري نانو و کاربرد آن در صنايع، به‌وسيله‌ي شرکت متين کار زاينده رود در روزهاي 7 الي 10 بهمن 1389 در محل نمايشگاه بين المللي شيراز برگزار مي‌شود.
  
   به گفته مدير اجرايي نمايشگاه، اين نمايشگاه فرصت مناسبي براي معرفي توانمندي‌هاي داخلي به صاحبان صنايع است. وي در خصوص اهداف برگزاري نمايشگاه به وجود ظرفيت‌هاي بزرگ سرمايه‌گذاري شرکت‌هاي دانش بنيان در حوزه فناوري نانو و نيز ايجاد زمينه‌اي براي مشارکت صاحبان صنايع در پروژه‌هاي کاربردي فناوري نانو اشاره کرد. به گفته وي در اين نمايشگاه گروه‌هاي مختلفي از جمله صنايع خودرو، صنعت نفت، گاز و پتروشيمي، شرکت‌هاي خارجي و همچنين شرکت بهران فيلتر به معرفي محصولات خود خواهند پرداخت.
  
   مدير اجرايي نمايشگاه، از جمله برنامه‌هاي جانبي اين نمايشگاه به برگزاري 3 کارگاه آموزشي با موضوعات معرفي انواع ميکروسکوپ‌ها و روش‌هاي مشخصه يابي، نانومواد و تجاري‌سازي فناوري نانو و نيز برگزاري مدرسه زمستانه نانو براي دانش آموزان و دانشجويان اشاره کرد. به گفته وي در مدرسه زمستانه نانو دوره‌هاي کوتاه آموزشي به منظور آشنائي با فناوري نانو براي دانشجويان دوره کارشناسي رشته‌هاي علوم پايه و مهندسي و نيز دوره‌هاي آشنائي با فناوري نانو ويژه دانش آموزان برگزار خواهد شد.
  
   علاقمندان فرصت دارند تا تاريخ 5 بهمن 1389 به منظور شرکت در نمايشگاه و دريافت فرم ثبت نام، به پايگاه اينترنتي نمايشگاه به آدرس www.iatex.ir مراجعه کرده و يا با دبيرخانه نمايشگاه از طريق شماره تلفن 07116275647 تماس حاصل نمايند.
  

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

طرح تثبیت شن های روان در 2 هزار و 600 هکتار از زمین های مناطق نفتی مارون و آغاجاری اجرا شد. به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مجری طرح گفت: در این طرح 800 هزار اصله نهال در این زمین ها کاشته شد. حسن بیگ لو افزود: برای اجرای این طرح 19 میلیارد و 370 میلیون ریال از اعتبارات ملی هزینه شد. مارون و آغاجاری در شرق شهرستان اهواز از مهم ترین مناطق تولید نفت در کشور محسوب می شود.

ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:اجراي طرح تثبيت شن هاي روان در مناطق نفت خيز آغاجاري, توسط رضا محمدی

ارتباط میان فازهای ماه و بارش باران کشف شد

محققان دانشگاه آریزونا با مطالعه جدید خود یکی از قدیمی ترین افسانه هایی که درباره تاثیر ماه بر روی آب و هوای زمین گفته می شد را به صورت آماری به اثبات رساندند. هنگامی که صحبت بر سر ابزارهای پیش بینی آب و هوا باشد، معمولا تاثیر کره ماه بر روی آب و هوای زمین به همان اندازه در نظر گرفته می شود که یک کرم ابریشم، یک کتاب و یا روماتیسم یکی از اعضای خانواده می تواند بر روی تغییرات آب و هوا تاثیر داشته باشد. اما مطالعات جدید که گزارش نتایج آن در نشریه مطالعات ژئوفیزیک منتشر شده نشان می دهد فازهای ماه به ظاهر بر روی الگوهای بارش باران و جریان رودها و سیلها در آمریکا تاثیر کوچکی دارند، نتیجه ای که می تواند داستانهای محلی و قدیمی را که در مورد ارتباط فازهای ماه با آب و هوا گفته می شده است را به اثبات برساند.
   به گزارش مهر، محققان دانشگاه آریزونا در این مطالعات دریافتند بارش برف و باران چند روز پیش از تربیع ماه کمی افزایش پیدا می کند، حالتی که ماه در آن در میانه مسیر کامل شدن ماه نو قرار دارد. این تاثیر در مورد جریان رودها نیز به تایید رسیده و بر روی مقدار آبی که در رودها جاری است نیز تاثیر می گذارد. طی فاز تربیع به مقدار بارش باران چه اندازه افزوده خواهد شد؟ به گفته "رندی سرونی" از دانشگاه آریزونا، این سئوال را سئوالی 64 هزار دلاری می خواند ( کنایه از مهم بودن سوال) و معتقد است این رویداد کاملا با شدت توفانی که باران را ایجاد کرده و در مورد میزان آب جاری در رودها به سیستم رودخانه ای مرتبط است. در برخی از موارد این ارتباط نسبتا قوی است مانند آنچه در رود اوهایو دیده می شود. اما این تاثیر در طولانی مدت و نسبتا ناچیز است به طوری که شاید تنها 5 درصد میزان بارش باران را افزایش دهد.
   به گفته دانشمندان چنین ارتباطی میان فازهای ماه و بارش باران می تواند به این معنی باشد که پیشگویان آب و هوا می توانند از فرصت بهتری برای پیش بینی سیلها برخوردار باشند. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه احتمال اینکه بروز سیلها در فاز هلال ماه نسبت به فاز ماه کامل یا ماه نو شایع تر باشد نیز وجود دارد.
   محققان برای انجام این مطالعه از اطلاعات بارندگی شبکه آب و هوایی تاریخی آمریکا که از سال 1895 تا به حال به ثبت اطلاعات آب و هوایی پرداخته است، استفاده کردند. سرونی در مورد ارتباط میان ماه و بارش باران می گوید: ما تنها توانسته ایم ارتباط آماری میان جریان آب رودها و بارش باران را با چرخه فازهای ماه نشان دهیم، اما نتوانسته ایم وارد مکانیزم فیزیکی آن شویم.
   به گفته وی برخی از دانشمندان در دهه 60 و 70 گمان برده بودند که این ارتباط تحت تاثیر کشش های سطحی کره ماه بر روی تولید پرتوهای کیهانی که آن نیز به تغییر در الگوهای بارش باران ارتباط داده می شود، به وجود می آید. دیگر دانشمندان نیز اعلام کرده بودند شاید نیروهای کششی ماه منجر به تغییر فشار اتمسفر شده و در نتیجه توفانها و بارندگی به وجود می آید.
   بر اساس گزارش یو اس ای تودی، سرونی می گوید متاسفانه هنوز هیچ ارتباط فیزیکی میان تاثیر فازهای ماه بر بارش باران کشف نشده است و امیدوارم مطالعات ما بتواند انگیزه ای جدید را برای مطالعه بیشتر بر روی این موضوع به وجود آورد.
ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:ارتباط میان فازهای ماه و بارش باران کشف شد, توسط رضا محمدی

6 شهر جدید به نقشه تقسیمات کشوری اضافه شد

دولت با توجه به شرایط خاص جغرافیایی منطقه، با ایجاد 6 شهر جدید در استان های کرمان، فارس، لرستان، خوزستان و تهران موافقت کرد. به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی بنا به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده (13) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب1362ـ با تبدیل روستای خومه‌زار از توابع دهستان آبکش یک بخش مرکزی شهرستان ممسنی در استان فارس به شهر موافقت کردند و بر این اساس شهر خومه‌زار به نقشه تقسیمات کشوری استان فارس اضافه می شود. بر اساس مصوبه دولت ،با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی ، روستای صالح مشطت مرکز بخش فتح‌المبین شهرستان شوش در استان خوزستان به شهر تبدیل و به عنوان شهر صالح مشطت شناخته می‌شود. بر این اساس ، وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی با تبدیل روستای فرون‌آباد مرکز دهستان فرون‌آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان پاکدشت در استان تهران به شهر موافقت کردند و شهر فرون‌آباد به نقشه جغرافیای استان تهران اضافه می شود. بر اساس مصوبه دولت، با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی ، روستای مشراگه مرکز بخش مشراگه از توابع شهرستان رامشیر در استان خوزستان پس از تجمیع با روستای ام‌الصخر و نقطه جمعیتی شرکت بانه به شهر تبدیل و به عنوان شهر مشراگه شناخته می‌شود.
   بر این اساس ، با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی، روستای هفت چشمه مرکز بخش کاکاوند شهرستان دلفان در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی داربید و نصرت‌آباد از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر هفت‌چشمه شناخته می‌شود. با تصویب دولت، روستای شول‌آباد سفلی مرکز بخش ززوماهرو از توابع شهرستان الیگودرز در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی شول‌آباد علیا، دلسوران، درخت چمن، آثار، سرلک، خدادادکش علیا و سفلی از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر شول‌آباد شناخته می‌شود. همچنین با تصویب دولت، بخش زیدآباد به مرکزیت شهر زیدآباد از ترکیب دهستانهای زیدآباد و محمودآباد سید در تابعیت شهرستان سیرجان در استان کرمان ایجاد می شود. این مصوبات از سوی محمد رضا رحیمی ، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

چين ششمين ماهواره موقعيت‌سنج‌ جهاني بومي خود را به فضا پرتاب مي‌كند.
   چين قصد دارد ششمين ماهواره موقعيت‌سنج جهاني بومي كشورش را در هفته جاري به فضا پرتاب كند و اين ماهواره يكي از سلسله ماهواره‌هاي شبكه موقعيت‌سنج جهاني است. اين ماهواره به همراه موشك بالابر «Long March-3C» به فضا فرستاده مي‌شود و به 5 ماهواره ديگر كه هم اكنون در مدار زمين قرار دارند مي‌پيوندد. چين قصد دارد با تكميل شبكه بومي موقعيت‌سنج جهاني اين سيستم را جايگزين سيستم موقعيت‌سنج جهاني آمريكا «جي‌پي‌اس» كند.


   منبع: خبرگزاري فارس

ارسال در تاريخ 21 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور: گرچه با چندین کشور آفریقایی همکاری‌های موثر داریم، جایگاهی ویژه برای سنگال قائلیم.




ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

جمهوری اسلامی ایران یک تفاهم‌نامه برای تقویت و ارتقای همکاری‌های علمی و فنی در زمینه‌های نقشه‌برداری با کشور سودان امضا کرد.

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 18 / 8 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد