-

رودسر یکی از شهرهای استان گیلان و مرکز شهرستان رودسر است. قومیت مردم رودسر گیلک است که به زبان گیلکی با لهجه بیه پیش (شرق گیلان) تکلم می‌کنند. مذهب مردم رودسر ، شیعه علوی اثنی عشری است .


اين شهرستان به عنوان شرقي ترين شهرستان استان با وسعتيمعادل 1/1331 كيلومتر مربع در كنار درياي خزر واقع شده و فاصله آن تا رشت حدود 72كيلومتر است ازنظر نا همواريها ،از دو قسمت كوهستاني وجلگه اي تشكيل يافته است كهبخش كوهستاني قسمت اعظم وسعت اين شهرستان را در بر گرفته و ناحيه جنوبي شهرستان راشامل مي شود و جزءكوههاي البرز غربي است و به نام اشكور خوانده مي شود .اين كوههاسرچشمه تمام رود هايي است كه به حوضه آبريز درياي خزر در محدوده شهرستان رود سروارد مي شوند ،از قبيل پلرود ،شلمانرود .از مهمترين كوههاي اين قسمت مي توانناتشكوه ،كلمازو،خشت چال و قله معروف سمام (3400متر)را نام برد.
 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 26 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

صومعه سرا شهری در ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان رشت است. از شمال به بندر انزلی و رضوانشهر و از جنوب به فومن مرتبط است. محصولات عمده این شهرستان برنج و چای و کرم ابریشم است.


http://www.mahvizan.com/information/Iranshenasi/some%20sara.gif



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 25 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

شهر فومَن یکی از شهرهای استان گیلان است که شهرستان آن از شمال به شهرستان صومعه‌سرا از جنوب و جنوب غربی به خط‌الراس رشته‌کوه‌های البرز که مرز حوزه‌های آبخیز کوهستان مزبور حد طبیعی فومن و طارم است. از شمال غرب به ماسال(طالش) و شرق (رشت) محدود می‌شود. این شهر با موقعیت جلگه‌ای در میان کشتزارها و باغهای اطراف خود محصور می‌باشد.

پرونده:Fuman anahita.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 25 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

بندر اَنزَلی یکی از شهرهای ساحلی دریای خزر و در فاصله 37 کیلومتری شهر رشت مرکز استان گیلان است. بندرانزلی بزرگترین و اولین بندرشمالی ایران ، درحاشیه دریای خزر قرارداشته و از این بندر با نام انزلی بارها درتاریخ یادشده وطی قرون متمادی راه مهم ارتباط اقتصادی با تمدن مشرق و مغرب زمین محسوب می‌شد [۱]

درباره نام بندر انزلی

در دوران سلطنت خاندان پهلوی اسم آن به «بندر پهلوی» تغییر داده شده بود ولی پس از انقلاب ۵۷ اسم دیرین خود -«انزلی» - را بازیافت. روایات متعددی برای نام این شهر وجود دارد از جمله ساکنان قدیمی انزلی روس‌ها بودند که آن را زنزلی نامیده‌اند (به معنی بمان و توقف کن ) بنا بر روایتی فرمانده قشون عرب به منظور استراحت سپاهیانش در این مکان گفت انزل یعنی فرود آیید و در برخی مناطق انزلی را به معنی لنگر گاه و یا دروازه می‌نامند . اما برخی معتقدند دو برادر به نام‌های غازان خان و انزل خان بانیان این شهر بوده‌اند که نام دو بخش شهر انزلی از آنها اقتباس شده‌است.[۲]

 

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 23 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی


تالش نام یکی از تیره‌های آریایی است که سکونت گاه اصلی آن‌ها در البرز غربی از جنوب شرقی جمهوری آذربایجان آغاز شده و تا شمال غربی استان گیلان و استان اردبیل[1] در ایران ادامه دارد.

در استان گیلان زبان خود را حفظ کرده‌اند. منطقه شمالی تالش را ولایت گشتاسفی[۲])تالش گشتاسبی) نامیده می‌شد که امروزه در جمهوری آذربایجان قرار دارد.

http://www.gchto.ir/main/media/naghshe/talesh.gif



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 23 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

بنابه گمانی، تلفظ دقیق این نام رِشت بوده که آن نیز از بن ریسیدن گرفته شده‌است و دلیل این نام گذاری مطرح بودن این شهر در تولید رشته‌های ابریشمی دانسته شده‌است.

همچنین گفته می‌شود در ابتدا رشت به صورت روستایی بزرگ میان یک فضای جنگلی بوده و از آبادی‌های کهن ایران بشمار می‌رفته که نامش در کتاب حدودالعالم به سال ۳۷۲ هجری آمده‌است. در خصوص نام رشت هم نظرات متعددی وجود دارد. از جمله معروف به (بیه) یعنی مصب بین دو رود یا (دارالمرز) یعنی سرزمین پست و گود (جلگه) و یا به نظر علی‌اکبر دهخدا چون ساخت اصلی شهر در سال ۹۰۰ هجری بوده و کلمه رشت در حساب ابجد ۹۰۰ است این نام را انتخاب نمودند. قومیت مردم رشت گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم می‌کنند. مذهب اکثریت مردم شیعه اثنی عشری است ولی تعدادی اقلیت مذهبی از سال‌های بسیار دور در کنار دیگر مردم رشت زندگی می‌کنند.

از دیگر دلایل نام گذاری رشت کلمه «رش» به معنی باران بسیار ریز است. زیرا آب و هوا در این منطقه تقریباً ۸ ماه از سال بارانی است که نوع باران رش بوده و تا ۴ روز در هفته نیز ممکن است ادامه پیدا کند. در این صورت رشت یعنی مکانی که در آنجا باران به صورت مداوم می‌بارد واژه گیلکی «وارش» که به معنی باران است موید این نکته‌است که این واژه مرکب از وا+رش ساخته شده که اصل کلمهٔ مرکب هم پیشوند «وا» معادل «باز» متبادر کنندهٔ «باز باران» یعنی «باران مکرر»است و این در واقع خصوصیت اصلی این شهر است. رشت مرکب از دو پاره واژة رش و ت است. رش همان گونه که آمد باران ریز و مدام است و ت پسوند جای است در زبان پهلوی به گونه‌ای که تشت یا آتشت به معنی آتشدان است. در نتیجه رشت یعنی جایی که در آن باران ریز و مدام می‌بارد.

گذشته

http://www.rasht.ir/Images/Gallery/03_Large.jpg

حال

http://www.ycmoc.com/files/gilan.ir/pages/rasht2.jpg



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 25 / 7 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد